x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info olimpic

Info olimpic

09 Aug 2008   •   00:00
ALARMĂ. Un avion al companiei aeriene chineze Air China a fost nevoit să revină pe pista aeroportului din Nagoya (Japonia), din cauza unei alerte cu bombă. Aparatul urma să efectueze o cursă Nagoya – Chongqing (sud-vestul Chinei). Filiala companiei Air China în Japonia a primit un e-mail de ameninţare în care se preciza că avionul va exploda pentru a provoca tulburări cu ocazia ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.

CONTROL. Ciclişti de la 11 echipe naţionale au fost supuşi ieri dimineaţă unui test sanguin inopinat comandat de Uniunea Ciclistă Internaţională. Controalele au vizat 43 de ciclişti din Germania, Australia, Austria, Columbia, Spania, Italia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Rusia şi Elveţia. În afara ciclismului, alte trei federaţii internaţionale (atletism, canotaj şi pentatlon modern) practică propriul program de teste înaintea competiţiei.  

RETRAGERE. Pugilistul american Gary Russell Jr. (foto) va rata Olimpiada, după ce a fost găsit în stare de inconştienţă, în timp ce se străduia să se încadreze în greutatea impusă la categoria sa (cocoş). Russell, în vîrstă de 20 de ani, a fost retras de pe lista participanţilor la turneul olimpic de box, înaintea tragerii la sorţi de ieri. "Din punct de vedere medical, totul este în regulă, acum se odihneşte, însă este extrem de dezamăgit", a declarat antrenorul lotului american, Dan Campbell.

PROTEST. Comitetul olimpic elen a înaintat un protest la Comitetul de organizare a JO, pe care îl acuză că a utilizat pe site-ul oficial numele "Macedonia", obiectul unui vechi diferend politico-semantic între Atena şi Skopje. Grecia blochează din 1991 recunoaşterea internaţională a ţării vecine sub acest nume, care este şi cel al unei provincii din nordul teritoriului elen. Mica ţară a fost recunoscută în 1993 de ONU sub numele provizoriu de Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei.

EXCLUDERE. Atletul Roman Usov, specialist în proba de 3.000 de metri obstacole, a fost exclus din delegaţia Rusiei, după ce a fost găsit dopat. Usov a fost depistat pozitiv cu carfedon, un stimulent interzis, luna trecută, în timpul campionatelor naţionale de la Kazan, după ce s-a clasat pe locul doi la 3.000 de metri obstacole. Federaţia Rusă de Atletism a confirmat excluderea lui Usov din delegaţia olimpică, însă a refuzat să facă alte comentarii, înainte de efectuarea contraexpertizei.

×
Subiecte în articol: jo 2008