x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info Olimpic

Info Olimpic

11 Aug 2008   •   00:00

ATLETISM. Purtătorul de cuvînt al Comitetului Olimpic Internaţional, Giselle Davies, a anunţat ieri că CIO a exclus-o de la Olimpiadă pe atleta elenă Ekate­rini Thanou. Davies a declarat că "membrii Comisiei Executive a CIO au ţinut cont de reco-mandările Comisiei de Disciplină şi i-au interzis sportivei Ekaterini Thanou să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing".



ATLETISM. Purtătorul de cuvînt al Comitetului Olimpic Internaţional, Giselle Davies, a anunţat ieri că CIO a exclus-o de la Olimpiadă pe atleta elenă Ekate­rini Thanou. Davies a declarat că "membrii Comisiei Executive a CIO au ţinut cont de reco-mandările Comisiei de Disciplină şi i-au interzis sportivei Ekaterini Thanou să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing". Thanou are posibilitatea să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), această instituţie avînd la Beijing o comisie care poate judeca în regim de urgenţă. Vicecampioană olimpică în proba de 100 de metri în 2000, la Sydney, Thanou a fost în centrul unui imens scandal în timpul Jocurilor de la Atena, după ce nu s-a prezentat la un control antidoping, pretinzînd că a fost implicată într-un accident de motocicletă.

ÎNOT. Înotătorul american Michael Phelps a cîştigat ieri medalia de aur în proba de 400 metri mixt, stabilind totodată şi un record mondial la Jocurile Olimpice de la Beijing. Phelps, 23 de ani, a fost înregistrat cu timpul de 4:03.84 şi i-a devansat pe ungurul Laszlo Cseh (4:06.16) şi pe conaţionalul său Ryan Lochte (4:08.09). Fostul record mondial (4:05.25) îi aparţinea tot lui Phelps. La 400 m liber, în finală, s-a impus campionul mondial, înotătorul sud-coreean Park Tae-hwan (3:41.86), care i-a devansat pe chinezul Zhang Lin şi pe americanul Larsen Jensen. Înotătoa­rea australiană Stephanie Rice a devenit campioană olimpică la 400 m mixt, stabilind un nou record mondial, 4:29.45. Iar ştafeta feminină a Olandei a cîştigat medalia de aur în proba de 4x100 metri liber, fiind urmată de SUA şi de Australia.

TIR. Natalia Paderina, din Rusia, şi Nino Salukvadze, din Georgia, medaliate cu argint şi respectiv bronz la tir, în proba de pistol cu aer comprimat 10 m, s-au îmbrăţişat pe podium, în timp ce ţările lor sînt implicate într-un conflict armat. Cele două, după ce au ascultat imnul chinez alături de Wenjun Guo, medaliata cu aur, s-au îmbrăţişat în faţa fotografilor, salutînd împreună publicul. "Această medalie este pentru Georgia, mai ales în astfel de momente. Am fost foarte nervoasă văzînd situaţia dificilă a poporului meu. A fost frumos din partea Nataliei că a venit şi m-a îmbrăţişat", a declarat Salukvadze, în vîrstă de 39 de ani, originară din Tbilisi.

HALTERE. Halterofila thailandeză Jaroenrattanatarakoon Prapawadee, 24 de ani, a cîştigat ieri medalia de aur la categoria 53 de kilograme din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, stabilind şi un record olimpic. Sportiva thailandeză, care a ridicat un total de 221 kg, a fost urmată de sud-co­reeanca Yoon Jin-hee (213 kg) şi bielorusa Nastasia Novikava (213 kg).

×
Subiecte în articol: jo 2008