x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info olimpic

Info olimpic

14 Aug 2008   •   00:00

14 august 208



TIR CU ARCUL. Alexandru Bodnar a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de arc recurbat din cadrul competiţiei de tir cu arcul de la Beijing. Bodnar a pierdut, scor 101-108, în faţa cubanezului Juan Carlos Stevens, după ce trecuse în primul tur de malaysianul Wan Khalmizam, scor 106-105. Cea mai bună performanţă a românului este un loc 29 ocupat la Campionatul Mondial de la Leipzig, din 2007, care i-a adus de fapt şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.

TENIS DE MASĂ. Echipa feminină de tenis de masă a României, în componenţa Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Iulia Necula, a învins ieri, scor 3-0, formaţia Germaniei, în primul meci de la JO. În prima partidă, Daniela Dodean a trecut cu 3-0 de Jiaduo Wu, iar în meciul al doilea Elizabeta Samara a cîştigat cu acelaşi scor în faţa germancei Elke Schall. La dublu, perechea Iulia Necula / Elizabeta Samara a învins cuplul Zhenqi Barthel / Elke Schall, scor 3-1. România face parte din grupa C şi va juca astăzi în următoarele două meciuri, cu Hong Kong şi Polonia.

SCRIMĂ. Scrimerul român Virgil Sălişcan a fost învins ieri în şaisprezecimile de finală ale probei de floretă cu scorul de 15-6 de britanicul Richard Kruse. În urmă cu patru ani, la Jocurile Olimpice de la Atena, Kruse ocupase locul 8 cu echipa, în vreme ce Sălişcan se află la prima sa Olimpiadă.

LUPTE. Luptătorul român de greco-romane Ion Panait a fost învins în optimile de finală la categoria 66 kg, de chinezul Li Yanyan. Dacă la punctele de clasificare scorul a fost egal, 3-3, la punctele tehnice chinezul Li s-a impus cu 3-1. Proba a fost cîştigată de francezul Steeve Guenot, urmat de Kanatbek Begaliev (Kîrghizstan) şi de Armen Vardanian (Ucraina).

RECORDURI. Michael Phelps (foto) a devenit cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, cu 11 medalii de aur. Ieri, americanul a cîştigat titlul olimpic la 200 metri fluture (1:52,03) şi a obţinut medalia de aur cu echipa SUA la ştafeta de 4x200 metri (6:58,56). Phelps, în vîrstă de 23 de ani, a adunat astfel pînă în prezent cinci titluri olimpice la Beijing: la 200 metri fluture, 400 metri mixt, la 200 m liber şi la ştafetele de 4x100 m şi 4x200 m, cu recorduri mondiale în fiecare cursă. La JO de la Atena, din 2004, el a cîştigat deja şase medalii de aur.

HALTERE. Sportiva chineză Liu Chunhong a cîştigat, miercuri, titlul olimpic la haltere, categoria 69 kilograme, stabilind totodată şi trei noi recorduri mondiale. Liu Chunhong, în vîrstă de 23 de ani, a bătut recordul mondial la stilul smuls (128 kg faţă de 123), la aruncat (158 faţă de 157), şi total (286 faţă de 276). În clasamentul final al concursului rezervat categoriei 69 kg, Lui Chunhong a fost urmată de rusoaica Oxana Slivenko şi de ucraineanca Natalya Davydova.

×
Subiecte în articol: jo 2008