x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu se oprește în semifinale la Adelaide, dar urcă 6 locuri în clasamentul WTA

Irina Begu se oprește în semifinale la Adelaide, dar urcă 6 locuri în clasamentul WTA

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   09:40
Irina Begu se oprește în semifinale la Adelaide, dar urcă 6 locuri în clasamentul WTA
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (34 WTA) a început foarte bine anul 2023, reușind să acceadă până în semifinala turneului WTA 500 de la Adelaide. Begu a fost învinsă în semifinală de favorita numărul doi a competiției, bielorusa Aryna Sabalenka, numărul 5 mondial.

În drumul ei spre semifinală, Begu a învins două favorite principale, pe Jelena Ostapenko, favorita numărul 7, și pe Veronika Kudermetova, favorita numărul 4.

Sâmbătă dimineața, Aryna Sabalenka s-a impus în prima semifinală de la Adelaide în două seturi, cu 6-3, 6-2, după un meci de o oră și 19 minute.

Begu și-a pierdut prima dată serviciul la scorul de 3-2 pentru Sabalenka, în primul set, și a avut 3 șanse de rebreak în game-ul imediat următor, nevalorificate însă.

Sabalenka a luat din nou avantaj de un break chiar în primul game al setului secund, Begu nereușind să mai revină.

Bielorusa a închis meciul cu un nou break și s-a calificat astfel în finală, unde va întâlni câștigătoarea celeilalte semifinale, dintre favorita principală Ons Jabeur (2 WTA) și surpriza turneului, sportiva cehă Linda Noskova (102 WTA), venită din calificări.

Irina Begu va urca începând de luni 6 locuri în clasamentul mondial, până pe 28, datorită celor 185 de puncte WTA obținute. Prezența în semifinală îi va aduce Irinei Begu și un premiu de 43.323 dolari.

(sursa: Mediafax)

 

Aryna Sabalenka vs Irina-Camelia Begu | 2023 Adelaide International 1

×
Subiecte în articol: irina begu tenis