x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinner îl învinge pe Moutet și se califică în sferturile de finală de la Roland Garros

Sinner îl învinge pe Moutet și se califică în sferturile de finală de la Roland Garros

de Redacția Jurnalul    |    03 Iun 2024   •   07:54
Sinner îl învinge pe Moutet și se califică în sferturile de finală de la Roland Garros
Sursa foto: Hepta

Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner s-a calificat duminică în sferturile de finală ale Openului Franței, cu o victorie cu 2-6, 6-3, 6-2, 6-2, 6-1 în fața favoritului local, francezul Corentin Moutet. Sinner își păstrează pentru moment șansele de a deveni numărul unu mondial după Roland Garros.

Campionul de la Australian Open a avut probleme în fața fanilor francezi din tribunele arenei Philippe Chatrier, fiind condus surprinzător cu 5-0, după doar 23 de minute Sinner a reușit totuși să evite un rușinos 6-0, după ce a salvat două mingi de set și a pus pe o laolaltă două game-uri, în primul set.

„A fost foarte greu pentru mine. Cred că a jucat foarte bine în primul set", a declarat Sinner.
„Am avut câteva șanse, dar el a jucat mult mai bine decât mine, așa că a trebuit să mă adaptez un pic. A avut un parcurs extraordinar aici, la Roland Garros. Atmosfera, ca întotdeauna, a fost uimitoare.

"El joacă diferit față de majoritatea adversarilor mei, așa că a fost greu pentru mine. De asemenea, este stângaci. Nu joci de atât de multe ori împotriva stângacilor, așa că mă bucur că sunt în turul următor."

Moutet, care lupta pentru a deveni primul francez care ajunge în optimi la Roland Garros de la Richard Gasquet în 2016, și-a diversificat jocul și a produs câteva lovituri spectaculoase.

Sinner, a cărui pregătire pentru Roland Garros a fost îngreunată de o accidentare la șold și de o boală, și-a revenit treptat și a făcut un prim break important pentru un avantaj de 4-2, în setul secund, pe care l-a și câștigat, egalând situația pe tabelă.

Italianul, care poate urca pentru prima dată pe primul loc în lume dacă ajunge în finală, nu a mai avut emoții și a închis meciul în două ore și 44 de minute, eliminând și ultima speranță a Franței.

În sferturile de finală, Sinner îl va întâlni pe bulgarul Grigor Dimitrov, numărul 10 mondial.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jannik Sinner roland garros