x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Kaiac-Canoe :Încă o şansă irosită

Kaiac-Canoe :Încă o şansă irosită

de Vlad Ionescu    |    23 Aug 2008   •   00:00
Kaiac-Canoe :Încă o şansă irosită

Echipajul nostru a pierdut pentru un cioc de barcă medalia de bronz în proba disputată pe distanţa de 1.000 m, fiind întrecut de ambarcaţiunea Ungariei.

Echipajul nostru a pierdut pentru un cioc de barcă medalia de bronz în proba disputată pe distanţa de 1.000 m, fiind întrecut de ambarcaţiunea Ungariei.

 
Baza nautică de la Shunyi Park a găzduit ieri primele finale ale concursului de kaiac-canoe. După cinci zile de secetă cruntă, românii au sperat din nou la medalii, dar nici de data aceasta şansa nu le-a surîs. Ghinio­niştii zilei au fost Nicolae Flocea şi Ciprian Popa, care au ratat podiumul la canoe dublu 1.000 m pentru doar 84 de miimi de secundă. Ei s-au aflat în grafic pentru o medalie, însă, cu 100 de metri înainte de sosire, lui Flocea i s-a făcut rău, iar ungurii au profitat, cîştigînd in extremis medalia de bronz. Victoria a revenit echipajului din Belarus (3:36,365), urmat de Germania (3:36,588) şi de Ungaria (3:40,258).

Ajunşi la mal, Flocea şi Popa au avut nevoie de minute bune pentru a-şi reveni după uriaşul efort depus în timpul cursei. "Pe ultima sută de metri am rămas fără aer. Vedeam triplu, aveam urechile înfundate. Am tras peste limite, că, dacă nu exageram, nu mi se făcea rău", a explicat Flocea, care regreta că după atîta muncă nu s-a ales nici cu meda­lie, nici cu rentă viageră. "Am ridicat ritmul la 500 de metri şi asta ne-a costat. Trebuia să o facem ceva mai tîrziu. Am tras cît s-a putut pe finiş, eram siguri de medalie şi nu i-am observat pe unguri", a spus Popa.

 

Mironcic, pe 6

În cealaltă finală cu prezenţă românească, Florin Mironcic a ocupat locul 6 la canoe simplu 1.000 m, după ce la jumătatea cursei era al treilea. "Am plecat tare, zicîndu-mi că unde se termină benzina, se termină. Sper ca mîine să fie mai bine, iar benzina să mă ţină 500 de metri şi încă unul", a declarat fostul campion european. Astăzi sînt programate finalele pe distanţa de 500 m, la care România este reprezentată tot de două echipaje. Florin Mironcic va concura la canoe simplu, iar vicecampionii mondiali Iosif Chirilă şi Andrei Cuculici la canoe dublu. Pentru ţara noastră e ultima şansă de a mai cîştiga medalii la aceste JO.

 

Obreja, umilit

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, prezent la JO în calitate de delegat tehnic al turneului de box, a fost dat afară dintr-o conferinţă de presă organizată chiar de el. Obre­ja, vicepreşedinte al AIBA, i-a acuzat pe unii membri AIBA, în frunte cu directorul tehnic Ho Kim, că au manipulat delegările arbitrilor, deşi acestea ar fi trebuit decise de computer. În timp ce Obreja vorbea, în sală a apă­rut Ho Kim, care a anunţat că respectiva conferinţă nu e auto­rizată şi, prin urmare, trebuie oprită imediat. Obreja a încercat să-şi continue discursul, dar reprezentantul forului mondial i-a tăiat microfonul şi apoi i-a stins şi lumina.

×
Subiecte în articol: jo 2008