x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Leonard Doroftei este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

Leonard Doroftei este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

23 Noi 2012   •   13:38
Leonard Doroftei este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Fostul pugilist Leonard Doroftei a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a forului, care a avut loc la sediul ANST.

Doroftei, care îl înlocuieşte la conducerea FRB pe Rudel Obreja, a obţinut 84 de voturi, iar contracandidatul său, Fănel Trandafir, 29. Două voturi au fost anulate şi nu a existat nicio abţinere. În total au fost 115 voturi exprimate legal.

Imediat după anunţarea rezultatului, Leonard Doroftei a spus în faţa Adunării generale extraordinare a FRB: "Sunt mândru că m-au ales colegii mei. Nu vreau să vă promit bani. Vom munci împreună, vom face împreună performanţă. Aveţi încredere în mine".

Înaintea exprimării votului, Adunarea generală a invalidat decizia adoptată de Biroul federal al FRB, care aprobase luni doar două candidaturi, cele ale lui Relu Auraş şi Fănel Trandafir. Însă, dintre candidaţii înscrişi iniţial, Bogdănel Stănescu nu a fost prezent, în timp ce Francisc Vaştag, Titi Tudor şi Relu Auraş s-au retras din cursă, anunţând că îl susţin pe Doroftei.

Rudel Obreja a demisionat de la şefia FR Box cu doar câteva ore înainte de alegerile pentru noul preşedinte.

"Vă asigur că nu pot fi niciodată forţat, eu nu accept asta. Nu am fost forţat cu absolut nimic să demisionez, în afară de presiunile dictatoriale ale AIBA asupra federaţiei. Doamna Tocală şi domnul Căpăţână sunt martori că am zis că mă retrag şi l-am dorit de atunci pe Feri Vaştag preşedinte la federaţie. A fost condiţia mea să mă retrag. Nu a fost îndeplinită această condiţie, dar ar putea să se rezolve acum. Totuşi, dacă nu vor ţine cont de decizia din 19 noiembrie, unde au fost validate candidaturile lui Trandafir şi Auraş, atunci vor încălca statutul. Îmi reproşez că nu am ştiut să atrag lângă mine oameni. Ar fi trebuit să găsesc metode să-i aduc lângă mine pe Vaştag şi Doroftei. Înainte să urcăm la Adunarea Generală, Doroftei m-a rugat să fiu lângă el dacă va fi ales preşedinte. Şi voi fi. Relaţia dintre mine şi el nu este cea prezentată de presă. Îi mai cer încă o dată scuze pentru ce a apărut în presă. L-aş sfătui să găsească un manager pentru că locul lui nu este acolo", a declarat Obreja după ce şi-a anunţat demisia.


×