x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lipsa zăpezii în Europa exilează schiorii în Statele Unite ale Americii şi în Canada

Lipsa zăpezii în Europa exilează schiorii în Statele Unite ale Americii şi în Canada

de Radu Savin    |    28 Noi 2011   •   21:00
Lipsa zăpezii în Europa exilează schiorii în Statele Unite ale Americii şi în Canada

Partia Ruthies’s Run de la Aspen, pe care urmeaza sa inceapa primul slalom feminin al sezonului arata imbietor.

Zapada artificiala este agresiva. Sa vedem cum se vor descurca fetele la slalom, dupa ce, cu o zi in urma, la slalom urias, au fost multe abandonuri de marca.

Partia este abrupta in partea superioara si este important cum transferi viteza.

Balul este deschis de Tanja Poutiainen. La probele tehnice, nu de putine ori prima evolutie este cea invingatoare, asa ca o urmaresc cu atentie. Merge curat si termina in 52:02.

Katrin Zettel nu reuseste sa o depaseasca, nici Maria Hofl-Riesch, doar Maria Pietilae schiaza intr-o pozitie joasa si se apropie la cateva sutimi.

Vine randul lui Marlies Schild. Austriaca nu cred ca are o amintire prea frumoasa despre aceasta partie, dupa ce anul trecut a iesit la prima poarta, insa acum parca zboara. Totul - ritmul, siguranta cu care evolueaza, pozitia, modul in care ataca, modul in care depaseste pasaje care pun probleme celorlalte fete – imi aminteste de anii sai de glorie, cand domina categoric aceasta disciplina. Trece linia de sosire si reduce cu 76 de sutimi timpul Tanjei.

Au urmat alte evolutii bune insa nimic remarcabil in mansa I, poate doar forfaitul lui Lindsey care a decis sa se odihneasca pentru weekendul de viteza de la Lake Louise. Sper sa nu sa-i lipseasca iar trei puncte pentru Globul de cristal, caci atunci sigur va regreta decizia.

In mansa a doua umbra s-a intins pe partie.

Primele evolutii care ies in evidenta sunt ale frantuzoaicelor. Tesa Worley ataca in pozitie joasa, iar Anne Sophie Barthet are un ritm excelent.

Profitand de partia inca neafectata, merg bine si Michaela Kirchgasser sau Manuela Moelgg.

Apoi incepe asaltul pentru victorie. Rand pe rand locul intai trece dintr-o manusa in alta, insa niciuna dintre fete nu reuseste sa imbunatateasca timpul mansei.

Vine si randul lui Marlies, ultima in aceasta mansa. Ca de obicei, la final, tensiunea este mare. Ma astept sa faca o cursa rezervata, de conservare a rezultatului. Dar nicidecum. Marlies ataca la fel ca in prima mansa si, cu toate acestea, pare relaxata - un antrenament. Senzatia pe care o ai cand o vezi evoluand este ca partia este perfecta, fara nicio imperfectiune in care te poti impiedica. Iar timpul ei este din nou cel mai bun al mansei.

Jos palaria Marlies! Decizia de a ataca din postura de lider nu o poate lua decat cineva care are mare incredere in fortele sale. Daca ar fi fost o suta de manse astazi, Marlies le-ar fi castigat pe toate ...

Clasament

1. Marlies Schild (AUT) 1:43,72
2. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 1:44,91
3. Maria Höfl-Riesch (GER) 1:45,68
4. Tanja Poutiainen (FIN) 1:45,78
5. Kathrin Zettel (AUT) 1:46,30
6. Veronika Zuzulova (SVK) 1:46,37
7. Manuela Mölgg (ITA) 1:46,59
8. Mikaela Shiffrin (USA) 1:47,03
9. Michaela Kirchgasser (AUT) 1:47,24
10. Frida Hansdotter (SWE) 1:47,35

×