x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lovitură DEMOLATOARE pentru Lucian Bute: IBF l-a retrogradat pe locul 5 al categoriei. Revanşa cu Froch devine o iluzie

Lovitură DEMOLATOARE pentru Lucian Bute: IBF l-a retrogradat pe locul 5 al categoriei. Revanşa cu Froch devine o iluzie

19 Iun 2012   •   12:56
Lovitură DEMOLATOARE pentru Lucian Bute: IBF l-a retrogradat pe locul 5 al categoriei. Revanşa cu Froch devine o iluzie

Lucian Bute a fost retrogradat pe locul 5 in clasamentul IBF al categoriei supermijlocie dupa umilitoarea infrangere prin KO suferita in fata britanicului Carl Froch, la Nottingham, pe 26 mai.

Lucian Bute a primit insa o lovitura mult mai dura: IBF a anuntat ca Adonis "Superman" Stevenson, al doilea in aceasta ierarhie, va boxa cu danezul Mikkel Kessler pentru statutul de challenger oficial la titlul mondial, detinut de Carl Froch.

In aceasta situatia, conform enational.ro, revansa dintre Bute si Froch cade definitiv sau, in cel mai bun caz, un astfel de meci se va disputa fara a fi pusa in joc centura mondiala, contand doar pentru palmares.

Stevenson si-a dat deja acordul pentru meciul cu Kessler, in timp ce danezul, care dorea direct un meci pentru centura mondiala cu Froch, mai are la dispozitie cateva zile pentru a anunta daca accepta sau nu lupta cu "Superman".

Interesant este ca despre Adonis Stevenson, care il priveste acum de sus pe Bute, romanul spunea, in ianuarie ca "nu a auzit foarte multa lume de el, nu-l cunoaste mai nimeni si imaginati-va cum ar fi sa accept sa lupt eu maine cu el. Dupa aia o sa spuna lumea ca iarasi Bute boxeaza cu un jambon".

Culmea este ca in spatele lui Bute se afla cateva nume mari, cum sunt Mikkel Kessler, Kelly Pavlik si Andre Dirrell, dar acest lucru se explica prin faptul ca acestia nu au boxat in versiunea IBF.

Iar pentru ca tacamul sa fie complet, meciul pe care Bute ar fi trebuit sa-l dispute ca pregatire a ipoteticei revanse cu Froch, este pus sub semnul intrebarii, in conditiile in care reprezentantii lui Bute si cei ai americanului Kelly Pavlik nu au ajuns la un acord financiar.

In plus, Jean Bedard, presedintele Interbox, a anuntat ca Lucian Bute nu si-a revenit complet dupa esecul suferit cu Froch, pe 26 mai, prelungindu-si vacanta in Romania pana la sfarsitul lunii, desi era asteptat pe 20 iunie la Montreal.

Iata cum arata ierarhia IBF la categoria supermijliocie:

CAMPION - Carl Froch

1. LIBER (va fi ocupat de challenger-ul oficial)
2. Adonis Stevenson
3. Edwin Rodriguez
4. Thomas Oosthuizen
5. Lucian Bute
6. James Degale
7. Mikkel Kessler
8. Kelly Pavlik
9. Sakio Bika
10. Glen Johnson
11. Andre Dirrell
12. Don George
13. Rowland Bryant
14. Librado Andrade
15. Benjamin Simon

×