x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mălin, ultimul bal

Mălin, ultimul bal

de Sorin Anghel    |    26 Apr 2009   •   00:00
Mălin, ultimul bal
Sursa foto: Gabi Boholt/Editura Intact

Ultimul concurs de schi al sezonului, Cupa Mălinului, va avea loc la 16 mai. Organizatorii au stabilit o taxă de participare de 50 de lei. Cine se înscrie până la 1 mai primeşte o reducere de 50%.



Pentru orice schior care se respectă, sezonul de schi nu se încheie niciodată fără să participe la concursul de free-ride care are loc an de an la Buşteni, în Masivul Bucegi, pe Valea Mălinului.

MODIFICĂRI. Ediţia de anul acesta va fi uşor schimbată. "Ecoul Mălinului" a fost rebotezat "Cupa Mălinului". În plus, taxa de participare este mult mai mare decât până acum. Dacă anul trecut orice participant a plătit 10 lei pentru a lua startul, iar unii au fost lăsaţi să concureze gratuit, acum taxa de participare este de 50 lei. Schiorii s-au gândit că vor beneficia de transport gratuit cu telecabina. "Din păcate, nu! Singura facilitate este o reducere de 50% din plata taxei pentru cei care se înscriu până la data de 1 mai", a declarat Radu Savin, organizatorul evenimentului.

RECESIUNE. Criza economică a lovit şi "Cupa Mălinului". Unul dintre sponsorii care finanţa evenimentul cu 1.000 de euro s-a retras anul acesta, astfel că organizatorii s-au văzut nevoiţi să mărească taxa de participare. Ei speră totuşi să-i atragă pe concurenţi prin numele celor care vor arbitra: Ion Trandafir şi Mihai Staicu. "Arbitraj ca ăsta nu a mai fost niciodată în România. Deja e alt concurs. Criteriile de arbitraj sunt mult mai obiective, create pentru transparenţă şi, în final, pentru participanţi. Până acum concursul nu era pentru participanţi. Din punctul meu de vedere, mi-am făcut un calcul şi, ca să nu scot bani din buzunar, asta trebuie să fie taxa. Am gândit-o la 25 de lei, dar am pus-o 50 de lei ca să se hotărască oamenii din timp", explică Savin.

×