x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mercedes, amendată pentru că fizioterapeuții lui Hamilton și Russell au urcat pe podium la Barcelona

Mercedes, amendată pentru că fizioterapeuții lui Hamilton și Russell au urcat pe podium la Barcelona

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   20:40
Mercedes, amendată pentru că fizioterapeuții lui Hamilton și Russell au urcat pe podium la Barcelona
Sursa foto: Hepta

Echipa de Formula 1 Mercedes a fost amendată cu 10.000 de euro după ce fizioterapeuții lui Lewis Hamilton și George Russell au încălcat regulamentul Parc Ferme la Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Cei doi piloți Mercedes au fost puși sub investigație după ce au urcat pe podium la Marele Premiu al Spaniei. Russell, Hamilton și fizioterapeuții lor au fost convocați la comisarii de cursă ai FIA după ce au terminat pe locurile doi și trei pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aceștia au fost investigați presupusa încălcare a implicat articolul 12.2.1 i) din Codul Sportiv Internațional și nerespectarea procedurilor de după cursă ale delegatului media.

Aceasta se referă la faptul că fizioterapeuții așteaptă în afara camerei de răcire din spatele podiumului până la încheierea ceremoniei.

După încheierea investigației, raport întocmit de comisari a precizat:

"Comisarii au primit un raport de la Delegatul Media, care a fost confirmat ulterior de dovezi video, conform cărora fizioterapeuții/asistenții piloților de la Mașinile 44 și 63 au intrat în parcul închis încălcând Procedura privind interviul de după cursă și ceremonia de podium care a fost publicată înainte de cursă "pentru desfășurarea ordonată a evenimentului"."

"Articolul 9.15.1 din Codul Sportiv Internațional al FIA plasează responsabilitatea pentru acțiunile din partea oricărei persoane care furnizează un serviciu, asupra concurentului căruia i se furnizează serviciul.

Un precedent a fost creat de o infracțiune similară comisă de Mercedes la Marele Premiu al Austriei de anul trecut, unde Hamilton a primit o amendă de 10.000 de euro cu suspendare, care a expirat la sfârșitul sezonului trecut.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mercedes fizioterapeuți amenda