x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Miklos

Miklos

27 Noi 2008   •   00:00
Miklos

Este locomotiva schiului alpin românesc şi singura sportivă despre care merită să vorbeşti la superlativ. Edit Miklos (20 de ani) are 7 puncte FIS la Coborâre, aflându-se pe locul 35 în ierarhia mondială.



Originară din Miercurea Ciuc, dar legitimată acum la Dinamo Bucureşti, Miklos este li­derul schiorilor din România, urmând ca în acest sezon să ia startul în Cupa Mondială şi Cupa Europei.

EVITĂ PERICOLELE. După ce s-a fript cu ciorbă, Edit Miklos a ajuns să sufle acum şi în iaurt. A ratat Olimpiada de la Torino, din 2006, din cauza unei accidentări. A suferit mult, dar a reuşit să treacă peste acest moment greu şi acum bate la porţile afirmării.

Lumea aşteaptă mult de la ea. Toţi vor să o vadă în Cupa Mondială, dar dinamovista face apel la prudenţă. Ea a anunţat că nu va concura decât la etapele care se vor desfăşura pe pârtiile pe care le cunoaşte, preferând să ia cât mai multe starturi în Cupa Europei, acolo unde are şanse la o medalie. Acest lucru îi va consolida poziţia în ierarhia mondială.

DISCUŢII APRINSE. Din cauza unor probleme de comunicare pe care le-a avut anul acesta cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Miklos a ratat o parte din pregătirea pe zăpadă. Din acest motiv, ea va concura abia din luna decembrie.

Vina pentru acest lucru este împărţită. Schioarea nu a ştiut să negocieze cu oamenii din conducerea FRSB, discutând cu toată lumea de pe poziţii de forţă. Apoi, antrenorul Jurgen Alben a făcut un plan de pregătire şi de concurs fără să traseze un obiectiv clar. La rândul său, federaţia a refuzat să plătească 80.000 de euro pentru ca Miklos să beneficieze de toate condiţiile pe care şi le dorea.

Până la urmă s-a ajuns la o soluţie comună, care a împăcat şi capra, şi varza, şi ţăranul, sportiva având asigurată aceeaşi finanţare ca şi în sezonul precedent.

×
Subiecte în articol: competitori