x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Carlos Alcaraz este noul campion la Wimbledon

Carlos Alcaraz este noul campion la Wimbledon

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   21:00
Carlos Alcaraz este noul campion la Wimbledon
Sursa foto: Hepta

Update Spaniolul Carlos Alcaraz (20 de ani) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) în finala Wimbledon 2023, scor 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4.

Liderul ierarhiei ATP s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Meciul a durat aproape 5 ore.

Este cel de-al doilea titlu de Grand Slam al lui Alcaraz, după US Open 2022.

Alcaraz, locul 1, l-a împiedicat pe Djokovic să obțină cel de-al optulea titlu pe iarbă, ceea ce ar fi fost un record.

În loc ca Djokovic, în vârstă de 36 de ani din Serbia, să devină cel mai în vârstă campion la Wimbledon în era Open, Alcaraz, în vârstă de 20 de ani din Spania, a devenit al treilea cel mai tânăr. Diferența de vârstă dintre cei doi a fost cea mai mare în orice finală masculină de Slam din 1974 încoace.

Stire initiala Novak Djokovic, campionul în exercițiu, consideră că întâlnirea de la Wimbledon cu principalul favorit, Carlos Alcaraz, este „probabil cea mai bună finală” care ar fi putut exista.

Sârbul Djokovic, în vârstă de 36 de ani, și spaniolul Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, se întâlnesc duminică pe terenul central în finala de simplu masculin a turneului.

„El este înfometat. Și mie mi-e foame, așa că hai să facem un festin”, a spus Djokovic.

Cei doi au fost doi dintre cei mai buni jucători din circuitul ATP în acest an și s-au luptat pentru poziția de număr unu mondial.

Djokovic a câștigat Openul Australiei și Openul Franței în 2023. Acum mai are nevoie de încă un titlu pentru a egala recordul all-time al lui Margaret Court de 24.

Alcaraz, care a ratat Melbourne din cauza unei accidentări și care a pierdut în fața lui Djokovic la Roland Garros, a câștigat anul acesta cinci titluri ATP. El caută să câștige un al doilea titlu major după ce l-a obținut pe primul la US Open, anul trecut.

„Judecând după performanțele pe care le-am văzut de la toți jucătorii, cred că aceasta este probabil cea mai bună finală pe care o puteam avea", a declarat Djokovic.

(sursa: Mediafax)

×