x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic, victorie prin abandon la revenirea sa în SUA

Novak Djokovic, victorie prin abandon la revenirea sa în SUA

17 Aug 2023   •   08:57
Novak Djokovic, victorie prin abandon la revenirea sa în SUA
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a revenit cu o primă victorie facilă în competițiile americane, după o absență de doi ani. Adversarul său din turul doi, Alejandro Davidovich Fokina, a fost nevoit să se retragă după ce a cedat primul set cu 6-4, joi, la Cincinnati Open.

Djokovic nu a mai concurat în Statele Unite de la finala U.S. Open din 2021 și, ulterior, i s-a refuzat intrarea în țară pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Cu toate că a câștigat primul set, a avut nevoie totuși de 46 de minute, într-un joc în care adversarul său i-a pus probleme, având chiar mingi de break.

Davidovich Fokina a luat un time-out medical în afara terenului pentru o problemă în partea inferioară a spatelui, în momentul în care era condus cu 3-4, iar când a revenit, a continuat să aibă probleme, mișcarea sa fiind vizibil limitată. A cedat apoi un break la zero și părea că Djokovic va închide setul pe propriul serviciu, însă acesta a servit neglijent și spaniolul a făcut rebreak.

Sârbul s-a mobilizat apoi și a închis în cele din urmă setul cu un nou break.

Ulterior, în primul game al setului secund, Davidovich Fokina a făcut un pas care i-a agravat și mai mult accidentarea la spate și, la scurt timp după aceea, a anunțat că se retrage.

"Este grozav pentru mine să pot reveni pe teren și să câștig un meci, dar, evident, emoțiile sunt amestecate ținând cont de modul în care s-a terminat", a declarat Djokovic după meci.

"Cu toate acestea, sper că pot să îmi construiesc forma de la o zi la alta și să avansez în turneu ridicându-mi nivelul."

În continuare, Djokovic îl va întâlni pe Gael Monfils, care l-a învins pe Alex de Minaur în două seturi mai devreme în cursul zilei.

"Este un tip extraordinar, o persoană pe care o respect cu adevărat și pe care o apreciez foarte mult ca om", a declarat Djokovic, care deține un record neverosimil de 18-0 împotriva francezului.

"El aduce atât de multă bucurie fanilor, atât de mult divertisment. Este unul dintre cei mai carismatici jucători pe care i-am avut în ultimele două decenii în circuit și joacă mai bine ca niciodată."

Alte rezultate înregistrate la Cincinnati

Anterior, sârbul Dusan Lajovic l-a învins pe numărul șase mondial Jannik Sinner cu 6-4, 7-6(4) și a ajuns în turul al treilea.

Lajovic, aflat pe locul 66 în clasament, a reușit 20 de lovituri câștigătoare cu o prestație încrezătoare, reușind să obțină a patra victorie în fața unui jucător din top 10 în acest an. El urmează să-l înfrunte pe americanul Taylor Fritz, care l-a învins confortabil pe italianul Lorenzo Sonego cu 6-4, 7-6(1).

"Evident că știam că va fi greu, pentru că ori de câte ori joci împotriva cuiva care este în mare formă și are multă încredere, joacă bine în momentele importante", a declarat Lajovic.

Fostul campion și al treilea favorit, Daniil Medvedev, a trecut cu 6-3, 6-2 de italianul Lorenzo Musetti, reușind câte două break-uri în fiecare set și câștigând 82% din primele sale puncte de serviciu, într-o victorie rapidă, de doar 77 de minute.

Finalistul de la Australian Open, Stefanos Tsitsipas l-a învins pe americanul Blake Shelton cu 7-6(3), 7-6(2) și a stabilit o întâlnire cu polonezul Hubert Hurkacz, care l-a scos din cursă pe deținătorul trofeului Borna Coric.

"Nu am jucat multe raliuri astăzi, ceea ce a făcut dificil să intrăm în ritm", a declarat Tsitsipas, citat de Reuters. "A servit mult astăzi, nu mi-a dat prea mult de lucru și a trebuit să rezist, să îmi aștept șansele".

În ultimul meci al zilei, veteranul elvețian Stan Wawrinka l-a învins pe americanul Frances Tiafoe, cap de serie numărul 16, cu 6-3, 6-4.

Wawrinka, în vârstă de 38 de ani, a avut o prestație precisă și a obținut a 27 victorie a sezonului cu un as, la minge de meci.

Pentru triplul campion de Grand Slam urmează o întâlnire în premieră cu Max Purcell, după ce australianul l-a învins pe Casper Ruud, al treilea favorit, în trei seturi disputate, pentru a ajunge în optimi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic victorie Cincinnati