x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oficial: Bute se bate cu Mendy, pe 9 iulie, la Bucureşti

Oficial: Bute se bate cu Mendy, pe 9 iulie, la Bucureşti

13 Mai 2011   •   14:22
Oficial: Bute se bate cu Mendy, pe 9 iulie, la Bucureşti
Sursa foto: /Reuters

165261-gm1e73k0zgn01-rtrmadp-3-boxing.jpgFrancezul Jean-Paul Mendy a semnat contractul pentru meciul cu pugilistul român Lucian Bute, cel care îşi va apăra astfel pentru prima oară în România centura IBF la categoria supermijlocie, la 9 iulie, la Romexpo, anunţă un comunicat al organizatorilor.

"Până acum au fost doar speculaţii, aseară am semnat contractul şi acum putem spune oficial că Jean Paul Mendy va fi adversarul lui Lucian. Tot aseară am semnat contractul şi pentru locul de desfăşurare a galei, la Romexpo. Gala are numele «Campion pentru România» şi vor mai boxa alţi doi români, Viorel Simion şi Dinu Bogdan. La începutul săptămânii viitoare vor fi puse la dispoziţie publicului biletele pentru gală. Aproximatix 80 la sută din totalul de 8-10.000 de locuri în sală vor fi ieftine, pentru că ne dorim să oferim posibilitatea românilor să participe la acest eveniment", a anunţat şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Pentru mine e o mare onoare, aşteptam acest moment de foarte mult timp, a fost unul dintre visele mele de a juca acasă cu centura pe masă. Sunt convins că la data meciului voi fi bine pregătit şi sper să-mi păstrez centura. E adversarul obligatoriu pe care mi l-a impus IBF, în caz contrar aş fi putut pierde centura. Am văzut câteva meciuri cu el, e stângaci, ca şi mine, e un boxer inteligent, care nu riscă foarte mult. El nu are nimic de pierdut, are 29 de victorii şi nicio înfrângere şi cu siguranţă va veni la Bucureşti să dea tot ce are mai bun pentru a câştiga. Nu va fi uşor, nu va fi o plimbare în parc pentru mine", a declarat şi Lucian Bute, care se va pregăti în Canada până cu două săptămâni înaintea galei.

Francezul Jean-Paul Mendy are 37 de ani şi, la fel ca Lucian Bute, este neînvins în cariera de profesionist. Campion al Franţei la supermijlocie, Mendy e, în acest moment, numărul 15 mondial, din 870 de pugilişti, la această categorie. Are în palmares 30 de meciuri disputate la profesionişti: 29 de victorii (16 prin KO), un meci egal.

Jean-Paul Mendy a devenit challenger obligatoriu după ce l-a învins in iulie anul trecut pe Sakio Bika, pugilist pe care Bute l-a învins acum patru ani.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi jean-paul mendy