x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oficial: Lucian Bute îşi pune centura în joc într-un meci cu Carl Froch, programat pe 26 mai, la Nottingham

Oficial: Lucian Bute îşi pune centura în joc într-un meci cu Carl Froch, programat pe 26 mai, la Nottingham

01 Mar 2012   •   17:07
Oficial: Lucian Bute îşi pune centura în joc într-un meci cu Carl Froch, programat pe 26 mai, la Nottingham

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a declarat Mediafax ca boxerul Lucian Bute isi va pune in joc centura IBF la 26 mai, la Nottingham, in fata britanicului Carl Froch, actele fiind semnate in cursul serii de joi.

"S-a semnat contractul. Lucian il va intalni pe Froch la 26 mai", a spus Obreja.

Capital FM Arena, unde va avea loc gala, are o capacitate de 7.500 de locuri.

Potrivit sportinglife.com, managerul pugilistului britanic, Eddie Hearn, considera ca va fi unul dintre cele mai importante meciuri pe care Marea Britanie le gazduieste. "Suntem incantati ca ne-am inteles asupra conditiilor si cred ca acesta va fi unul dintre cele mai importante evenimente din boxul britanic pentru multi ani de acum inainte. Ii respect pe Lucian si echipa sa pentru ca au acceptat sa vina acasa la Carl, dar sunt convins ca Froch va deveni campion mondial", a spus Hearn.

La randul sau, presedintele InterBox, Jean Bedard, a afirmat ca gruparea canadiana a facut mai multe concesii pentru ca meciul sa aiba loc. "Am fost insistenti, dar am facut cateva concesii, pentru ca Lucian, fanii si partenerii nostri isi doreau acest meci. De asemenea, sunt convins ca Lucian ii va reduce la tacere pe critici. Lucian a dat dovada de mult curaj acceptand sa evolueze pe teritoriul adversarului", a declarat Bedard.

Antrenorul pugilistului roman, Stephan Larouche, da asigurari ca Bute va fi in forma maxima la meci. "Lucian a mai luptat deja in afara Canadei. E o provocare excelenta pentru el, iar la 26 mai Lucian va fi la cel mai inalt nivel, asa cum a fost dintotdeauna. Stilul de lupta al acestor doi boxeri incredibili va face ca meciul sa fie exploziv si sunt sigur ca fanii nu vor vrea sa piarda aceasta partida", a spus Larouche.

Lucian Bute l-a invins pe jamaicanul Glen Johnson in 12 reprize si si-a aparat cu succes centura mondiala pentru a noua oara consecutiv, in 6 noiembrie, in cadrul unei gale la Quebec. In varsta de 31 de ani, Bute este neinvins in cariera de profesionist, in care a disputat 30 de partide, 24 fiind castigate prin KO. Adversarul sau, Carl Froch, are tot 30 de meciuri disputate, dintre care 28 de victorii si 2 infrangeri.

×