x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Oltchim reia cursa pentru trofeul Ligii Campionilor

Oltchim reia cursa pentru trofeul Ligii Campionilor

01 Feb 2011   •   12:33
Oltchim reia cursa pentru trofeul Ligii Campionilor
Sursa foto: /Intact Images
149298-oltchim-intact-images-20101110155456014.jpgCampioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va debuta duminică, pe teren propriu, în grupa principală I a Ligii Campionilor, în faţa formaţiei muntenegrene Buducnost Podgorica.

Oltchim îşi reia astfel parcursul în Liga Campionilor, după două luni şi jumătate de la disputarea ultimei partide din grupa preliminară C, fază pe care a încheiat-o pe locul secund, cu 8 puncte. Între timp, 11 dintre jucătoarele lui Kovacs Peter au câştigat medaliile de bronz la CE din luna decembrie, iar Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare a lumii în 2010.

De asemenea, conducerea clubului vâlcean a prelungit contractele jucătoarelor de bază, inclusiv al Cristinei Neagu, reuşind şi transferul extremei Iulia Manaharova.

La meciul de duminică, programat de la ora 18:00, vor fi prezenţi şi aproximativ 120 de fani ai echipei adverse. Conducerea clubului Oltchim a anunţat că joi va pune în vânzare 1.000 de bilete, la preţul de 40 lei tichetul. La meciul cu Buducnost, 85 de suporteri vor avea accesul gratuit, după ce şi-au câştigat acest drept, pronosticând corect adversarele Oltchimului, din grupa I.

În continuare, programul meciurilor campioanei României în grupa I va fi: la 12 februarie, în deplasare, cu Itxako Navarra, la 20 februarie, pe teren propriu, cu Krim Ljubljana, în 6 martie, pe teren propriu, cu Itxako, la 13 martie, în deplasare, cu Buducnost şi la 19 martie, tot în deplasare, cu Krim.

Primele două clasate din grupă se califică în semifinale, în care vor evolua încrucişat cu formaţiile de pe primele două poziţii din grupa II, în care evoluează Gyor ETO (Ungaria), Larvik HK (Norvegia), HC Leipzig (Germania) şi Dinamo Volgograd (Rusia).

În sezonul trecut, campioana României a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa danezelor de la Viborg HK.

×