x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Organizatorii Olimpiadei londoneze au stabilit traseul torţei olimpice în Marea Britanie (VIDEO)

Organizatorii Olimpiadei londoneze au stabilit traseul torţei olimpice în Marea Britanie (VIDEO)

07 Noi 2011   •   14:19
Organizatorii Olimpiadei londoneze au stabilit traseul torţei olimpice în Marea Britanie (VIDEO)

Presedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra, fostul atlet Sebastian Coe, a anuntat, conform BBC, ca flacara olimpica va stationa pe teritoriul Marii Britanii in perioada 19 mai -27 iulie, ultimele zece saptamani inaintea evenimentului programat in vara anului viitor.

In cele 70 de zile, torta va parcurge aproximativ 13.000 de kilometri, astfel incat 95 la suta din populatia Marii Britanii va avea acces la acest spectacol. Flacara olimpica va fi purtata de 8.000 de persoane, jumatate dintre acestea cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani. Acestea vor fi nominalizate pana la sfarsitul anului si vor trebui sa confirme participarea la evenimentul olimpic pana in luna februarie.

Flacara va fi purtata de alergatori, dar va calatori si la bordul unor mijloace de locomotie nemaifolosite in istoria olimpismului, precum vase fluviale, trenuri, tramvaie si chiar biciclete.

×