x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pârtia nouă de la Gura Humorului, sfinţită din telescaun

Pârtia nouă de la Gura Humorului, sfinţită din telescaun

de Nicu Amuraritei    |    08 Feb 2010   •   00:00
Pârtia nouă de la Gura Humorului, sfinţită din telescaun

Noua pârtie de schi din oraşul Gura Humorului a fost sfinţită din telescaun de un sobor de preoţi. Şi primul schior care a testat pârtia, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost binecuvântat de preoţi.



Inaugurarea pârtiei s-a făcut sâmbătă în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi a ambasadorului Marii Britanii în România, Robin Barnett. Elena Udrea a coborât dintr-o sanie trasă de doi cai albi, ea fiind adusă de la Voroneţ la Pârtia Şoimul pe o distanţă de câţiva kilometri cu alai de sănii.

Ea a fost primită cu fanfară, iar primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, i-a înmânat o plachetă şi o machetă a staţiunii turistice Gura Humorului, pe schiuri. De pe scena amenajată la baza pârtiei, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a promis sprijin consistent judeţului Suceava.

"Nu doar că îmi este drag acest ţinut, nu doar că mama mea e din Mălini şi vin aici acasă, dar îmi propun ca, în acest an, mare parte din investiţiile pe care vrem să le facem să le direcţionăm către ţinutul dumneavoastră motivat de faptul că aveţi resurse uriaşe pe turism, dar mai ales pentru că aveţi foarte multe proiecte şi nu pot să nu îi felicit pe preşedintele Consiliului Judeţean, pe cei din echipa dânsului, primarii din judeţ", a declarat Udrea.

De la un asemenea moment nu putea lipsi serviciul religios. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de sfinţire pe scena improvizată, însă câţiva slujitori ai Domnului au urcat cu telescaunul şi au sfinţit pârtia de la înălţime. Cu telescaunul a urcat şi Elena Udrea, alături de şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi de primarul oraşului Gura Humorului. Sus pe pârtie, ministrul Turismului a fost servit cu sarmale fierbinţi, mămăligă coaptă pe grătar şi vin fiert.

Udrea a venit la inaugurare de la o pensiune din Voroneţ, unde alături de Flutur şi Ursaciuc parlamentari şi şefi de insituţii, s-a desfătat cu cârnaţi, tobă, sarmale şi nelipsita ciorbă de fasole cu afumături servită în pâine scobită.

VLĂDESCU, PRIMUL SCHIOR AL ŢĂRII
Ministrul Finanţelor a fost primul schior care a alunecat pe pârtie. Vlădescu a fost binecuvântat de un preot înainte de a-şi începe coborârea. Pârtia Şoimul de la Gura Humorului are o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenţă de nivel de 283 de metri şi dispune de cinci tunuri de zăpadă şi de o maşină de bătut zăpada. Pârtia dispune de instalaţie de nocturnă, cu 80 de stâlpi de iluminat, precum şi de un echipament telescaun pe o lungime de 1.349 de metri, cu o capacitate de transport de 1.200 de persoane/oră. Investiţia a costat 11 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: observator