x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Paul Georgescu a înregistrat o nouă performanță. Traversarea înot a Strâmtorii Gibraltar

Paul Georgescu a înregistrat o nouă performanță. Traversarea înot a Strâmtorii Gibraltar

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   22:15
Paul Georgescu a înregistrat o nouă performanță. Traversarea înot a Strâmtorii Gibraltar
Sursa foto: antena stars

Paul Georgescu a traversat înot Strâmtoarea Gibraltar. Este primul român care a reușit această performanță fără costum de protecție.

Fost campion național la polo, el a obținut cel mai bun timp dintre înotătorii români care au reușit să treacă printr-una dintre cele mai dificile strâmtori din lume. Ruta dintre Spania și Mexic are 16 kilometri, pe care Paul Georgescu i-a parcurs în 3 ore şi 46 minute.

"După ce în octombrie anul trecut am fost opriţi din cauza ceţii, iată că, în sfârşit, am dus la capăt şi această traversare. Pentru mine a fost un eveniment special pentru că am înotat alături de oameni frumoşi şi deosebiţi: Şerban Frăţilă, de care mă leagă o prietenie îndelungată, fiind fost jucător de polo, Kate Steels, o prietenă şi o înotătoare extraordinară, şi Fiona Cullinane, cea mai tânără înotătoare care a reuşit să traverseze cel mai dificil canal din lume - Canalul Nordic. Cu o asemenea echipă, şi mai ales cu o asemenea energie pozitivă, orice este posibil", a spus Georgescu.

Gibraltar a fost a cincea strâmtoare din proiectul Ocean's Seven, traversată înot de Paul Georgescu, după Catalina Strait Los Angeles, Molokai Strait Hawaii, English Channel şi Canalul Nordic. Acesta mai are de parcurs Tsuguru Strait-Japan şi Cooks Straits-New Zealand.

Primii români care au traversat strâmtoarea au fost Călin Chiprianov şi Nicolae Leţ, în 2012. Ei au înotat timp de 4 ore şi 44 de minute, în costum de neopren.

Doar 22 de înotători din toată lumea au reuşit să traverseze 7 cele mai dificile strâmtori din lume.

Paul Georgescu s-a născut pe 8 decembrie 1978, la București. El a reușit să traverseze Canalul Mânecii fără costum de neopren, în 13 ore și 34 de minute, a obținut titlul "Triple Crown" - English Channel - 54 km, Catalina Channel, SUA - 35 km şi Manhattan Island, SUA - 48,5 km,  a fost campion mondial la Ice Swimming - 500 m, prima medalie a României.

A participat la prima ştafetă a României care a traversat înot Canalul Mânecii, parcurgerea înot a distanţei de o milă la Cercul Polar, în 22 de minute şi 44 de secunde, unde temperatura apei era de 0,1 grade Celsius şi este primul român din istoria premiilor World Open Water Swimming Association care a cucerit cel mai important titlu al înotului în ape deschise - Man of the Year 2021.

×
Subiecte în articol: inot paul georgescu gibraltar