x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Pavlik despre un eventual meci cu Bute: "Va trebui să fim atenţi la loviturile sale la corp!"

Pavlik despre un eventual meci cu Bute: "Va trebui să fim atenţi la loviturile sale la corp!"

25 Iun 2011   •   06:46
Pavlik despre un eventual meci cu Bute: "Va trebui să fim atenţi la loviturile sale la corp!"

Fostul campion mondial la categoria mijlocie, Kelly Pavlik, a confirmat ca Lucian Bute ar putea fi adversarul sau intr-un meci programat in luna noiembrie si spune ca este dispus sa mearga in Canada pentru o astfel de partida.

Potrivit site-ului www.boxingscene.com, Pavlik (36-2, 32 KO) este pregatit pentru urmatoarele doua meciuri, primul urmand sa aiba loc cel mai probabil pe 20 august, in orasul sau natal Youngstown (statul Ohio), iar al doilea in noiembrie cu Lucian Bute (28-0, 23 KO), cel mai probabil in Canada.

"Probabil ca va fi ultimul meu meci la Youngstown si este extraordinar ca pot lupta inca o data in orasul unde m-am nascut, mai ales ca ar urma un meci pentru titlul mondial", a declarat pugilistul american.

Boxingscene.com scrie ca Pavlik, care a revenit in ring in luna martie dupa o pauza de 13 luni, cu o victorie in fata lui Alfonso Lopez, a urmarit deja ultimele meciuri ale lui Bute si crede ca punctul forte al romanului sunt loviturile la corp.

"Este siret cand vine vorba de loviturile la corp. Le da exact atunci cand trebuie. Aproape toate KO-urile sale au venit in urma unor lovituri la corp. Este un lucru la care trebuie sa lucram si sa fim atenti. Probabil ca voi fi cel mai mare nume cu care va boxa pana la acea data. Pentru un astfel de meci, imi imaginez ca trebuie sa merg acolo (n.r. - in Canada). El este campionul mondial si ar fi ceva extraordinar ca eu sa lupt cu el in Canada. Nu prea il vad venind pe el aici (nr. - in SUA)", a mai spus Kelly Pavlik, citat de boxingscene.com.

Pe 20 iunie, Federatia Romana de Box (FRB) a anuntat, intr-un comunicat, ca fostul campion mondial la categoria mijlocie, Kelly Pavlik, va fi, in proportie de 90 la suta, urmatorul adversar al lui Lucian Bute.

Si promotorul Bob Arum, care il reprezinta pe Pavlik, a confirmat ca s-a ajuns la o intelegere de principiu pentru un meci in luna noiembrie. "Mai trebuie sa ne punem la punct cu Interbox in privinta locului de desfasurare", a declarat Arum, care a confirmat faptul ca Pavlik ar fi dispus sa boxeze in Montreal.

Kelly Pavlik, fost campion mondial la mijlocie in versiunile WBC si WBO, a trecut la supermijlocie dupa ce a avut dificultati in a face categoria la ultimele meciuri de la mijlocie. Pavlik, in varsta de 29 de ani, are un palamres impresionant: 37 de victorii, 32 prin KO, doua infrangeri. Pavlik a boxat cu nume mari din boxul mondial: Sergio Gabriel Martinez, Bernard Hopkins (a pierdut, dar la puncte) sau Jermain Taylor. Pavlik a intalnit in cariera doi dintre pugilisti care au aspirat la titlul lui Lucian: Edison Miranda si Fulgencio Zuniga.

Lucian Bute isi va pune in joc pentru a opta oara centura mondiala IBF in fata francezului Jean Paul Mendy, pe 9 iulie, in cadrul galei "Campion pentru Romania", ce va avea loc la Romexpo.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi kelly pavlik