x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi „Pe aici nu se trece”, primul maraton între Mărăşti şi Mărăşeşti

„Pe aici nu se trece”, primul maraton între Mărăşti şi Mărăşeşti

04 Aug 2011   •   10:14

Sambata, intre Marasti si Marasesti se va desfasura primul maraton care va fi organizat in Moldova, intitulat 'Pe aici nu se trece', in memoria eroilor Primului Razboi Mondial.

Maratonul are un itinerar ce include locuri unde ostasii Armatei Romane au purtat batalii cu trupele austro-ungaro-germane. 'Pe aici nu se trece!' a spus atunci generalul Eremia Grigorescu implusionandu-si ostasii sa apere Moldova, in fata dusmanilor. In cinstea victoriei din 6 august 1917 si in memoria ostasilor cazuti la datorie, la Marasesti a fost inaltat, intre anii 1919 si 1938, mausoleul de la Marasesti. In amintirea ostasilor romani care s-au jertfit in acele lupte pentru Romania, cativa maratonisti au luat initiativa de a purta cu ei in cursa, o torta aprinsa si drapelul Romaniei, pe care le vor duce cu schimbul pe intreaga distanta de 46 km.

Startul va fi dat din fata monumentului de la Marasti si traseul va continua prin fata monumentului inchinat Ecaterinei Teodoroiu, de la Straoane, a monumentului din Panciu, monumentul de la Tisita, pe care sa afla inscrisul "Pe aici nu se trece" si se va incheia la mausoleul de la Marasesti.

×