x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Polo: România a învins Turcia în calificările Ligii Mondiale

Polo: România a învins Turcia în calificările Ligii Mondiale

26 Ian 2011   •   09:18
Polo: România a învins Turcia în calificările Ligii Mondiale
Sursa foto: /Intact Images

Naţionala de polo a României a învins, marţi, în bazinul de la Izvorani, cu scorul de 10-4, selecţionata Turciei, în cel de-al treilea meci contând pentru grupa a II-a a preliminariilor Ligii Mondiale.

Scorul pe reprize a fost 5-2, 0-1, 4-1, 1-0.

Căpitanul echipei naţionale de polo a României, Cosmin Radu, a declarat, marţi, că prima reprezentativă va avea o misiune "aproape imposibilă" în meciul din deplasare cu Muntenegru, programat pe 22 martie şi decisiv pentru calificarea la turneul final al Ligii Mondiale.

Referitor la victoria obţinută, marţi, cu scorul de 10-4, în faţa reprezentativei Turciei, Cosmin Radu a spus: "Am jucat serios, chiar dacă nu ne-a ieşit totul aşa cum ne-am fi dorit. A fost un meci destul de uşor şi până la urmă cred că ne-am descurcat destul de bine. Atât pentru mine, cât şi pentru echipa naţională este primul meci oficial la Izvorani şi mă bucur foarte mult că avem lângă Bucureşti o bază competitivă".

Căpitanul tricolorilor a adăugat că meciul cu Muntenegru, al cincilea din grupa a II-a a preliminariilor competiţiei, va reprezenta "o misiune imposibilă". "În această competiţie, ne-a mai rămas să câştigăm următorul meci cu Rusia, iar apoi vom merge la Muntenegru, unde ne aşteaptă o misiune aproape imposibilă. Nu este imposibil, însă victoria la zece goluri, la ei acasă, va fi foarte greu de obţinut", a spus Radu.

Părerea acestuia este împărtăşită şi de jucătorul Tiberiu Negrean: "Practic a fost un antrenament cu public, pentru că Turcia nu este un adversar prea puternic, iar şansele noastre la calificare sunt foarte mici. O să spun că nu este imposibil să învingem la zece goluri, acasă la Muntenegru, însă cu siguranţă ne va fi foarte greu".

În primele două meciuri din grupă, România a înregistrat o victorie (8-7, în deplasare, cu Rusia) şi o înfrângere (6-15, pe teren propriu, cu Muntenegru). Numai prima clasată în grupă obţine "biletele" pentru turneul final.

România mai are de disputat meciurile retur din grupa a II-a, după următorul program: cu Rusia, pe teren propriu (22 februarie), cu Muntenegru, în deplasare (22 martie) şi cu Turcia, în deplasare (19 aprilie).

×