x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Arabia Saudită trimite prima echipă feminină de tenis la un eveniment ITF

Arabia Saudită trimite prima echipă feminină de tenis la un eveniment ITF

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2023   •   05:30
Arabia Saudită trimite prima echipă feminină de tenis la un eveniment ITF
Sursa foto: ITF

Sportul feminin din Arabia Saudită a atins o nouă etapă importantă în această săptămână, după ce reprezentanții sportului din regatul conservator au trimis prima echipă feminină la un eveniment al Federației Internaționale de Tenis (ITF)

Evenimentul de precalificare Asia/Oceania din cadrul turneului Billie Jean King Cup Juniors, găzduit săptămâna aceasta în Colombo, Sri Lanka, este primul la care Arabia Saudită a fost reprezentată de o echipă feminină la un eveniment ITF.

"Este o experiență extraordinară și este atât de îmbucurătoare", a declarat căpitanul Arabiei Saudite, Areej Farah, pentru ITF.

"Participarea la acest eveniment este un pas mare pentru tenisul feminin din Arabia Saudită și suntem toate foarte mândre să ne reprezentăm țara și să dăm tot ce avem mai bun.

"Să vedem cum se deschid ușile pentru tinerele noastre sportive saudite este pur și simplu mai mult decât interesant. Mă simt ca și cum aș trăi prin ele și, sincer, mulțumesc acestei echipe pentru că au avut încredere în mine și mi-au permis această oportunitate de a le ghida."

Deși reformele recente au oferit femeilor din Arabia Saudită mai multe libertăți, multe dintre drepturile lor rămân limitate.

"Participarea la acest eveniment este un pas mare pentru tenisul feminin din Arabia Saudită și suntem cu toții foarte mândri să ne reprezentăm țara și să dăm tot ce avem mai bun.

"Să vedem cum se deschid ușile pentru tinerele noastre sportive saudite este pur și simplu mai mult decât interesant. Mă simt ca și cum aș trăi prin ele și, sincer, le mulțumesc acestei echipe pentru că au avut încredere în mine și mi-au permis această oportunitate de a le ghida."

Deși reformele recente au oferit femeilor din Arabia Saudită mai multe libertăți, multe dintre drepturile lor rămân limitate.

ITF a colaborat cu Federația de Tenis din Arabia Saudită în dezvoltarea inițiativelor pentru juniori în ultimii ani, a precizat ITF.

"Programele de dezvoltare includ Inițiative de tenis pentru juniori și programe educaționale pentru antrenori și părinți", a declarat Amir Borghei, ofițerul de dezvoltare al ITF pentru Asia Centrală și de Vest.

"Abordarea Federației de tenis din Arabia Saudită de a dezvolta tenisul pentru juniori i-a ajutat să formeze o echipă de fete, care participă pentru prima dată la un eveniment pe echipe ITF. Este minunat de văzut".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arabia saudita echipa feminina itf