x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Iată programul celor mai importante meciuri de la Australian Open

Iată programul celor mai importante meciuri de la Australian Open

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   19:40
Iată programul celor mai importante meciuri de la Australian Open
Sursa foto: Hepta

Singurele foste campioane de pe tabloul principal de la Australian Open din acest an, Sofia Kenin și Victoria Azarenka, se vor confrunta chiar din primul tur la antipozi. Iga Swiatek și Jessica Pegula vor intra, de asemenea, pe teren, din prima zi a competiției.

Doar o singură campioană de la Australian Open din ultimii nouă ani se află pe tabloul din 2023. Este vorba despre Sofia Kenin, câștigătoarea din 2020, care se afla pe locul 280 înaintea turneului de săptămâna trecută de la Hobart.

Campioana de la Down Under în 2012 și 2013, Victoria Azarenka, 33 de ani, va evolua în compania lui Kenin în primul tur de luni, astfel că singurele foste câștigătoare de la Australian Open de pe tablou se întâlnesc în al treilea meci, al primei zile, de pe Margaret Court Arena.

Serena Williams (câștigătoare în 2015 și 2017) s-a retras, la fel ca Li Na (2014), Caroline Wozniacki (2018) și, cel mai recent, Ashleigh Barty (2022). Angelique Kerber (2016) urmează să nască primul ei copil în primăvară. Naomi Osaka (2019 și 2021) este, de asemenea, însărcinată și va rata întregul sezon 2023.

Kenin a avut o săptămână extraordinară la Hobart, avansând până în semifinale, prima sa clasare în final four la un eveniment din circuitul profesionist din 2020. Ea a cedat în trei seturi în fața Elisabettei Cocciaretto.

Kerber și Osaka, care au indicat că vor reveni în circuitul WTA după ce vor naște, vor fi inspirate de jocul lui Azarenka după ce l-a adus pe lume pe Leo în 2016. Ea a câștigat Western & Southern Open 2020 (jucat la New York din cauza pandemiei) și, la 31 de ani, a avansat până în finala US Open. În 2021, Azarenka a luat titlul la Indian Wells.

Scorul întâlnirilor directe este 1-1, dar au fost două meciuri foarte diferite. Kenin a câștigat meciul din sferturile de finală din 2019, la Acapulco, în trei seturi. Azarenka și-a revenit un an mai târziu la Roma -- învingând-o pe Kenin cu 6-0, 6-0.

Iată câteva dintre cele mai notabile întâlniri de la Melbourne:

Iga Swiatek (favorita 1) - Jule Niemeier.

Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în turul al patrulea al US Open 2022, câștigată de viitoarea campioană cu 2-6, 6-4, 6-0. Swiatek încearcă să câștige al patrulea titlu de simplu de Grand Slam în cel de-al 12-lea disputat în acest deceniu. Doar Margaret Court (anii '70), Chris Evert (anii '80) și Monica Seles (anii '90) au câștigat mai multe.

Jessica Pegula (3) - Jaqueline Cristian

Pegula a câștigat ultimele opt meciuri din primul tur la turneele majore și a salvat cele mai multe mingi de break (81) în turneele de Grand Slam de anul trecut dintre toate jucătoarele. Ea a fost a doua după Swiatek în 2022.

Maria Sakkari (6) - Yuan Yue

Sakkari vine după un parcurs de succes în United Cup pentru Grecia, unde a câștigat trei din patru meciuri. Cele două nu au mai jucat niciodată.

Coco Gauff (7) - Katerina Siniakova

Gauff a câștigat primele trei întâlniri, dar a pierdut-o pe ultima, jucată în noiembrie anul trecut, în Cupa Billie Jean King.

Petra Kvitova (15) vs. Alison Van Uytvanck

Kvitova a început sezonul câștigând patru din cinci meciuri, dar confruntările directe sunt 1-1, Van Uytvanck câștigând ultima lor întâlniri în 16-imile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021.

Marie Bouzkova (25) - Bianca Andreescu

Andreescu, aflată în prezent pe locul 42, a câștigat primele două meciuri directe, dar Bouzkova a câștigat cea mai recentă întâlnire - la Melbourne 250 din 2021.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: program meciuri australian open