x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rafael Nadal îl felicită pe Novak Djokovic pentru a 23-a victorie de Grand Slam

Rafael Nadal îl felicită pe Novak Djokovic pentru a 23-a victorie de Grand Slam

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2023   •   21:20
Rafael Nadal îl felicită pe Novak Djokovic pentru a 23-a victorie de Grand Slam
Sursa foto: Hepta

Imediat după ce Novak Djokovic a câștigat Roland Garros și a doborât recordul pentru cele mai multe titluri de Grand Slam din istoria tenisului masculin de simplu, cu al 23-lea său titlu major, rivalul și prietenul său de lungă durată, Rafael Nadal, a postat pe Twitter un mesaj de felicitare.

Nadal și Djokovic se aflau la egalitate pentru acest record înainte de ediția din acest an a Openului Franței, cu 22 de titluri majore fiecare. La ediția de anul trecut a Openului Franței, cei doi jucători s-au înfruntat într-o semifinală, în care Nadal a câștigat.

"Multe felicitări pentru această realizare uimitoare @DjokerNole", a scris Nadal. "23 este un număr la care în urmă cu doar câțiva ani era imposibil să te gândești, iar tu ai reușit! Bucură-te de el alături de familia și echipa ta!"

Nadal nu a mai jucat de la Australian Open din ianuarie, din cauza unei accidentări la șold. Nu se așteaptă ca el să revină pe teren prea curând în urma recentei sale operații la șold. Cel mai probabil va lipsi de la Wimbledon și de la US Open în timpul recuperării sale. Spaniolul a anunțat că 2024 va fi "probabil" ultimul său an în tenisul profesionist.

Djokovic va avea șansa de a-și adăuga alte titluri la numărul total de Grand Slam-uri luna viitoare, la Wimbledon, și din nou în septembrie, la U.S. Open. El va juca pentru șansa de a doborî recordul all-time de victorii în turneele de Grand Slam, deținut în prezent de Margaret Court, cu 24 de titluri.

Djokovic ar putea deveni, de asemenea, primul bărbat care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același an calendaristic, de la Rod Laver în 1969.

 

(sursa: Mediafax)

×