x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România s-a calificat în optimile de finală ale campionatului mondial de minifotbal

România s-a calificat în optimile de finală ale campionatului mondial de minifotbal

de Redacția Jurnalul    |    29 Oct 2023   •   21:43
România s-a calificat în optimile de finală ale campionatului mondial de minifotbal
Sursa foto: Agenția Națională pentru Sport

Cu 6 puncte din primele două meciuri, naționala de minifotbal a României este deja calificată pentru faza optimilor de finală la WMF World Cup - Campionatul Mondial din Emiratele Arabe Unite, de la Ras al Khaimah.

După 10-1 cu Sudanul și 3-2 cu Spania, tricolorii mai au un singur joc în grupa D, meci decisiv pentru locul 1 în grupă, cel cu Statele Unite ale Americii, care se va disputa luni, 30 octombrie, ora 20:15 (ora României).

Campionatul Mondial de Minifotbal are loc în acest an la Ras al Khaimah, în Emiratele Arabe Unite, între 26 octombrie și 4 noiembrie, cu 32 de echipe la start.

Echipa națională de minifotbal a României, cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, cu 6 titluri continentale și două medalii de vicecampioni, a cucerit două medalii de bronz, din trei participări, la edițiile anterioare ale Campionatului Mondial: SUA (2015) și Australia (2019).

Trofeul de campioană mondială este singurul major care lipsește din vitrina naționalei.
România este considerată de World Minifootball Federation printre principalele 5 favorite la câștigarea trofeului suprem, alături de Mexic (campioana mondială en-titre), Azerbaidjan (campioana Europei), SUA și Ungaria.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: minifotbal calificare campionatul mondial