x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România a câștigat medaliile de argint în finala probei de sabie la Campionatul European de scrimă

România a câștigat medaliile de argint în finala probei de sabie la Campionatul European de scrimă

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   00:05
România a câștigat medaliile de argint în finala probei de sabie la Campionatul European de scrimă
Sursa foto: Federatia Romana de Scrima

Echipa de scrimă a României a câștigat duminică medaliile de argint, după ce a fost învinsă de Ungaria în finala pentru aurul continental la sabie masculin, în proba pe echipe de la Campionatul European de scrimă pentru seniori de la Basel (Elveția).

Matei Cîdu, Vlad Covaliu, Radu Nițu și Răzvan Ursachi, antrenați la lotul național de Alin Bade au făcut un meci curajos în fața mult mai titratei adversare, reușind să țină aproape timp de aproape o oră.

În cele din urmă, Ungaria a învins cu 45-40 și și-a adjudecat medaliile de aur.

România a trecut surprinzător în sferturile de finală de Italia, scor 45-37, pentru ca în semifinală să învingă Turcia la limită, cu 45-44.

Este prima medalie europeană de argint obținută la seniori de o echipă masculină tricoloră în ultimii 12 ani.

„Felicitări sportivilor Răzvan Ursachi (CS Dinamo), Radu Nițu (CS Riposta), Vlad Covaliu (CS Dinamo) și Matei Cîdu (CSA Steaua) și antrenorilor de la lot, Alin Badea și Emilian Nuță! Felicitări și antrenorilor care au contribuit la această performanță, muncind la cluburi alături de sabrerii tricolori: Rareș Dumitrescu, Marius Gălățanu, Sandu Constantin, Alexandru Chiculiță și Irina Covaliu.”, scrie Federația Română de Scrimă pe pagina oficială de social media.

Campionatele Europene de la Basel sunt ultima competiție înainte de Jocurile Olimpice (26 iulie - 11 august 2024) și reunesc peste 420 de sportivi, din 36 de țări.

(sursa: Mediafax)

×