x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Rudel Obreja a demisionat de la conducerea Federaţiei de Box: Dragostea cu sila se cheamă altfel

Rudel Obreja a demisionat de la conducerea Federaţiei de Box: Dragostea cu sila se cheamă altfel

23 Noi 2012   •   12:49
Rudel Obreja a demisionat de la conducerea Federaţiei de Box: Dragostea cu sila se cheamă altfel
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi-a anunţat demisia din această funcţie, astăzi, în cadrul Adunării Generale Extraordinare. "A fost o decizie luată cu 50 de zile în urmă. În acest moment îmi anunţ public demisia din postul de preşedinte. Nu este o declaraţie care să aibă menirea de a schimba mâine ceva. Dragostea cu sila se cheamă altfel", a spus Obreja, potrivit Antena3. De asemenea, în deschiderea Adunării Generale, Obreja a ţinut să-şi ceară scuze în faţa lui Leonard Doroftei, cu care s-a aflat în conflict în ultima vreme.

„Lucrurile se vor termina aşa cum trebuie pentru această federaţie, deoarece sunt un om responsabil. Le cer scuze celor pe care i-am supărat, în special lui Doroftei", a spus Obreja, potrivit ProSport.

Chiar dacă nu va mai îndeplini o funcţie oficială în cadrul Federaţiei Române de Box, Obreja a precizat că îşi va continua războiul mai vechi pe care îl are cu cei de la AIBA.

În plus, Rudel Obreja este obligat în această perioadă să se confrunte şi cu acuzaţiile de corupţie din partea DNA, după ce firma sa a organizat meciul lui Lucian Bute cu francezul Jean Paul Mendy, în 2011.

La sfârşitul lunii octombrie, cinci membri ai Biroului Federal al FRBox, în frunte cu  Rudel Obreja, au fost chemaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da declaraţii în dosarul „Gala Bute 2011”. Potrivit site-ului gsp.ro, alături de Obreja au mai fost citaţi Fanel Trandafir (vicepreşedinte FRBox), Vali Vrânceanu (antrenor federal), Cristi Constantinescu (secretar general FRBox) şi Titi Tudor (fostul antrenor al lui Doroftei). Cei cinci au fost chemaţi pentru  a da declaraţii după ce Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a verificat modul în care s-a realizat Gala Bute din 2011 şi a sesizat DNA privind posibile acte de corupţie comise de Federaţia Română de Box.

Procurorii au vrut să afle dacă în sedinţa Biroului Federal din 8 aprilie 2011 s-a votat ca licenţa pentru organizarea galei din 9 iulie 2011, în care principalul eveniment a fost meciul dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, să-i fie oferite firmei deţinute de preşedintele Rudel Obreja, SC Europlus Computers SRL. În nota de control întocmită de inspectorii DLAF şi înaintată DNA este descris modul în care preşedintele FRB a dat dreptul de exclusivitate în organizarea galei „Campion pentru Romania” firmei care îi aparţinea tot lui: Europlus Computers SRL. Firma a obţinut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şI Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect „Promovarea brandului turistic al Romaniei”, program finanţat cu fonduri europene. Inspectorii DLAF au ajuns la concluzia că firma lui Obreja „nu avea în nici un caz capacitatea tehnică şi profesională de a organiza o asemenea gală sau de a presta servicii de promovare a Romaniei”.

DLAF a reţinut în raportul trimis la DNA cinci posibile infracţiuni savârşite de Rudel Obreja: tentativa la obţinerea ilegală de fonduri din bugetul Uniunii Europene, trafic de influenţă în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals în inscrisuri, fals în inscrisuri sub semnatura privată şi primire de foloase necuvenite.

×