x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Schiorii prezenţi la CM sunt nemulţumiţi de condiţiile de concurs

Schiorii prezenţi la CM sunt nemulţumiţi de condiţiile de concurs

10 Feb 2011   •   14:29
Schiorii prezenţi la CM sunt nemulţumiţi de condiţiile de concurs
Sursa foto: /Reuters

Croatul Ivica Kostelic, liderul Cupei Mondiale de schi alpin, a anunţat că nu va lua startul în probele de coborâre de sâmbătă şi nici în cea de super-combinată de luni din cadrul Campionatelor Mondiale ce se desfăşoară la Garmisch-Partenkirchen (Germania).

Motivul pentru care Kostelic a luat această decizie este faptul că el şi alţi competitori sunt nemulţumiţi de condiţiile de concurs oferite de organizatorii germani. "Pârtia este solicitantă, dură, cu locuri foarte abrupte şi, în plus, este dificilă din cauza condiţiilor meteorologice", a declarat Gunter Hujara, director de curse în cadrul Cupei Mondiale masculine. "Nu putem să-i protejăm mai mult pe sportivi", a mai spus Hujara, care este arbitru la această ediţie a Mondialelor de schi alpin, subliniind că schiorii au toţi preferinţe diferite care nu pot fi satisfăcute.

Medaliat cu bronz în slalomul Super-G de miercuri, Kostelic a povestit că majoritatea concurenţilor au apreciat că "pista este la limită, nu doar pentru că este foarte îngheţată, ci şi pentru că este în mare parte umbrită şi denivelată". "A fost, cu certitudine, cea mai dificilă cursă din cariera mea la toate disciplinele", a declarat liderul Cupei Mondiale, care nu este un adept al vitezei.

×