x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Şi în topul staţiunilor, tot Banatu-i fruncea!

Şi în topul staţiunilor, tot Banatu-i fruncea!

de Sorin Anghel    |    01 Feb 2012   •   21:00
Şi în topul staţiunilor,  tot Banatu-i fruncea!

Conditiile de schi in Romania sunt departe de cele intalnite in Alpi. Cu toate acestea, in fiecare week-end partiile din Carpati se aglomereaza. Jurnalul National va propune un clasament al celor mai accesibile domenii schiabile din tara noastra.

In clasamentul intocmit pe baza pretului pe care un turist il plateste pentru fiecare kilometru de partie existent au fost incluse numai statiunile in care se comercializeaza ski-pass-uri de o zi. La Ranca sau la Straja astfel de cartele nu au fost introduse de catre operatorii de transport pe cablu deoarece nu doresc sa le dea impresia schiorilor ca-i pacalesc. 'Noi, la telescaun, nu avem ski-pass-uri pentru toata ziua deoarece se poate intampla ca turistii sa oboseasca dupa cateva ture si apoi sa faca scandal ca isi vor banii inapoi.

Sezonul acesta nu am avut vreun turist care sa poata face mai mult de 5-6 ture. Partia este foarte solicitanta, astfel ca dupa 3 ture iti doresti automat sa faci o pauza', a marturisit Sabin Cornoiu, seful salvamontistilor din judetul Gorj. Vasile Richea, de la Azuga, are o alta problema. 'Am avut turisti care au venit la prima ora, si-au cumparat cartele pentru toata ziua, iar la pranz a trebuit sa opresc telegondola din cauza vantului. Oamenii au venit sa-si ceara banii inapoi, aveau dreptate, dar din punct de vedere contabil eu nu am cum sa fac acest lucru.'

Modelul calculului in functie de lun­gimea partiilor este folosit in Eu­ropa. In America de Nord, fiecare sta­tiune isi prezinta domeniile schiabile in acri. Jurnalul National va pre­zinta si pretul pe zi pe care un turist il plateste intr-o zi pentru fiecare hectar de partie.

×
Subiecte în articol: schi sporturi