x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, eliminată în semifinale la Indian Wells

Simona Halep, eliminată în semifinale la Indian Wells

17 Mar 2018   •   08:25
Simona Halep, eliminată în semifinale la Indian Wells

Simona Halep a fost învinsă în semifinale la Indian Wells de japoneza Naomi Osaka cu scorul de 3-6 0-6.

Halep a făcut cel mai slab meci al său din 2018 şi a suferit a doua înfrângere din actualul sezon, pierzând după doar 64 de minute, după un ultim ghem mai lung (peste 8 minute).

Simona Halep (26 ani), campioană la Indian Wells în 2015, s-a arătat lipsită de inspiraţie în acest meci, nu a simţit mingea şi a grăbit mult punctele. Osaka a lovit puternic, confirmându-şi reputaţie de ''big hitter'', în timp ce loviturile Simonei au fost în general prea scurte ori prea lungi.

Osaka (20 ani, 44 WTA) a început foarte bine meciul şi a condus cu 2-0, dar Halep a revenit şi a restabilit egalitatea după ce a luat următoarele două ghemuri a zero. Fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul, iar la 3-3, pe Simona a avut 30-0 pe serviciul niponei, dar a început să greşească tot mai mult şi, deşi a avut şi o minge de break, nu a mai reuşit să ia niciun ghem în primul set.

Setul al doilea a fost doar un şir lung de greşeli făcute de Halep, care nu a reuşit să se regăsească nici după ce l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill (0-3), pierzând la zero.

Halep a avut un as, a comis 3 duble greşeli, a pus primul serviciu în teren doar în 56% din cazuri, procentajul la punctele cu primul serviciu fiind de 57%, iar la al doilea de 28%, transformând doar una din cele 7 mingi de break create. Românca a avut 16 winners şi a comis 27 de erori neforţate.

Osaka a avut 3 aşi, 3 duble greşeli, procentajul primului serviciu în teren a fost de 58%, dar a făcut 67% puncte cu primul serviciu şi 50% cu al doilea, având 16 mingi direct câştigătoare şi 20 de erori neforţate.

Halep o învinsese pe Osaka în toate cele trei confruntări de până acum. Primul lor duel a avut loc în 2016, în turul al treilea de la Roland Garros, unde românca s-a impus cu 4-6, 6-2, 6-3. Un an mai târziu, la turneul de la Miami, Halep a învins-o pe niponă tot în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-3, ultima confruntare lor având loc anul acesta, în luna ianuarie, în optimile de finală ale Openului Australiei, unde Simona a obţinut victoria în două seturi, 6-3, 6-2.

Simona Halep va primi un cec de 327.965 dolari şi 390 de puncte WTA pentru evoluţia sa de la Indian Wells.

În finală, Naomi Osaka o va întâlni pe rusoaica Daria Kasatkina, care a dispus, vineri, de americanca Venus Williams, cu 4-6, 6-4, 7-5.
AGERPRES

Stire initiala Organizatorii turneului de la Indian Wells au anuntat ora la care se va disputa semifinala dintre Simona Halep si Naomi Osaka.

Astfel, semifinala dintre cele doua va fi ultima partida a zilei pe Arena Centrala, urmand a incepe sambata dimineata, in jurul orei 06:00 (ora Romaniei).

×
Subiecte în articol: Simona Halep naomi osaka