x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinaia e vie prin Valea Dorului

Sinaia e vie prin Valea Dorului

27 Noi 2008   •   00:00
Sinaia e vie prin Valea Dorului

E scump! Foarte scump! Exagerat de scump! E vorba despre Sinaia, cea mai cunoscută staţiune de schi din România. I se spune "Perla Staţiunilor de Schi" şi atrage ca un magnet graţie distanţei mici faţă de Bucureşti. Dar nu acesta este marele avantaj, ci faptul că se schiază la 2.000 de metri altitudine, lucru unic pentru ţara noastră.



ALTĂ LUME. Oricât de multe ar fi criticile, Sinaia rămâne o staţiune aparte. Cele mai căutate pârtii sunt cele din Valea Dorului, acolo unde este o adevărată plăcere să schiezi. Eşti rupt de lumea de jos, de aglomeraţia din centru sau de pe DN 1 şi îţi dă impresia că eşti la schi în Alpi. Valea Dorului e pentru toată lumea. Poţi schia pe pârtii bătute foarte bine, dar îţi poţi face de cap şi pe zăpadă neatinsă. Sezonul trecut, pe Scândurari, unul dintre versanţii din Masivul Bucegi, a fost amenajat cel mai mare snow-park din România.

DISTRACŢIE. Cele mai "hard" partide de schi se desfăşoară însă pe Carp. Cea mai grea pârtie din ţară prezintă întotdeauna surprize, indiferent de experienţa celui care se află pe schiuri. Realizând că pârtiile de schi sunt adevăratul punct forte al staţiunii, autorităţile locale şi-au pus în cap să construiască o instalaţie care să producă zăpadă artificială atât pe Carp, cât şi în Valea Dorului. La toate astea se adaugă cârciuma ce se găseşte în staţia telecabinei de la Cota 2.000. Vin fiert, mâncare de urzici, fasole cu ciolan, jumări, tot ce vrei, numai ca să te simţi bine. Iar dacă te mai ţin picioarele, poţi să urci pe masă şi să dansezi.

×
Subiecte în articol: staţiuni