Nici 100 de suflete nu au venit ieri la Sinaia pentru a participa la mitingul organizat în memoria celui care a fost Mircea Mocanu, tânărul decedat în urmă cu două săptămâni pe Muntele Furnica din cauza unei avalanşe.
Cerul a simţit suferinţa provocată de dispariţia într-o avalanşă a constănţeanului Mircea Mocanu şi a dat ieri peste Sinaia o vreme bună de orice, dar numai pentru schi sau snowboard nu. Centrul staţiunii de pe Valea Prahovei a fost scena de desfăşurare a unui miting organizat în memoria tânărului care la 21 februarie a fost înghiţit de o avalanşă pe Muntele Furnica, în timp ce cobora cu placa de la Cota 2.000 la Cota 1.400. O mişcare timidă a "aripii tinere" a celor care iubesc sporturile de iarnă. Speriaţi că ar putea fi amendaţi pentru că participă la o manifestare fără autorizaţie din partea Primăriei din localitate, mulţi dintre cei care l-au cunoscut pe Mocanu au preferat să rămână acasă. Chiar şi aşa, tot s-au strâns aproape 100 de oameni care au manifestat decent la staţia de jos a telecabinei din Sinaia, pe trotuarul din faţa Primăriei şi apoi pe Bulevardul Carol până la sensul giratoriu. Totul organizat foarte decent.
CONFLICT. Inerentele discuţii aprinse pe seama vinovăţiei nu au lipsit, dar nu au fost provocate de gaşca de boarderi, ci de câţiva localnici care s-au rătăcit prin centrul oraşului în drumul de la băcănie la frizerie. Indiferent de motivaţia celor care se fac responsabili de tragedia de la Sinaia, viaţa lui Mircea Mocanu nu are preţ. "Pârtia nu este cimitir!", au scris manifestanţii pe una dintre pânzele cu care au defilat prin centrul oraşului. Mitingul s-a încheiat la telecabină, locul de unde s-a plecat, acolo unde participanţii au aprins câte o lumânare pentru cel care a fost răpit de munte. Probabil că şi acest caz va fi tratat cu superficialitate de organele de anchetă, iar vina va fi atribuită numai mortului.
DE REŢINUT. Ca să nu perturbe liniştea din staţiune într-un week-end în care oricum nu s-a întâmplat nimic, organizatorii mitingului le-au cerut participanţilor să nu deranjeze trecătorii. "Să mergem grupat, doi câte doi, de mânuţă, fără să deranjăm", a fost rugămintea celor care au pus la cale acţiunea de la Sinaia. Pe flayerele împărţite în parcarea de la telecabină era scris un mesaj ce ar trebui să rămână în mintea tuturor celor care coboară pe schiuri sau cu placa de snowboard de la Cota 2.000 la Cota 1.400. "Dacă treci pe Drumul de Vară, priveşte cu atenţie. Undeva în dreapta este locul unde şi-a dat ultima suflare prietenul nostru, Bobo (n.r. - aşa îi spuneau prietenii). Acum drumul este marcat, acum nu te mai poţi rătăci... Mulţumeşte-i lui Bobo pentru asta, ridică ochii către cer şi adu-i un omagiu măcar în gând. Merită!"
Citește pe Antena3.ro