x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Smaranda din Alaska

Smaranda din Alaska

27 Noi 2008   •   00:00
Smaranda din Alaska

Trăieşte în Statele Unite ale Americii încă din 1990, atunci când tatăl său, Dorin Munteanu, a acceptat să antreneze la un club particular. Smaranda Munteanu (24 de ani) s-a rupt complet de România.



Este studentă la Alaska University şi locuieşte în oraşul Anchorage. Sora sa mai mare, Alexandra (28 de ani), care a participat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Salt Lake City, din 2002, s-a căsătorit cu fostul schior Travis Svensrud şi împreună aşteaptă un băieţel, care va sosi pe lume la începutul anului viitor. Pe scurt, este poveste unei familii de români care a reuşit şi în SUA.

CUNOSCUTE PESTE OCEAN. La scurt timp după sosirea în America, Smaranda şi Alexandra au început să facă legea în concursurile la care participau. "Ne antrenam aproape zilnic la clubul condus de părinţii noştri, Dorin şi Minodora, care au fost şi ei multicampioni naţionali în România. Eram foarte cunoscute în staţiunile de pe Coasta de Est, acolo unde concuram", rememorează mezina familiei Munteanu începuturile sale dincolo de Ocean.

RUPTĂ DE LUME. Cele mai multe dintre concursurile la care participă Smaranda fac parte din Campionatul Nord-American, acolo unde nu are rezultate chiar rele. Este a doua schioare româncă, fiind devansată doar de Edit Miklos. Dacă îşi continuă seria de rezultate bune din sezonul precedent, se va califica fără probleme la Olimpiada din 2010, de la Vancouver.

"Tatăl meu îşi dedică foarte mult timp antrenându-mă, dar distanţele din Statele Unite sunt uriaşe, la fel de mari ca acelea dintre Statele Unite şi Europa, şi nu reuşim să ne întâlnim tot timpul", spune Smaranda, care în ultimii doi ani s-a preocupat mai mult de studii decât de punctele FIS.

×
Subiecte în articol: competitori