x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Steluţa Luca avertizează: "La Itxako ne va fi mai greu!"

Steluţa Luca avertizează: "La Itxako ne va fi mai greu!"

07 Feb 2011   •   08:59
Steluţa Luca avertizează: "La Itxako ne va fi mai greu!"
Sursa foto: /Intact Images

Căpitanul echipei Oltchim, Steluţa Luca, a declarat că este posibil ca grupării vâlcene să îi fie mai greu în următorul meci din Liga Campionilor, cu formaţia spaniolă Itxako, decât i-a fost în partida de duminică, cu Buducnost Podgorica, scor 21-20.

"A fost doar un meci pe care este foarte bine că l-am câştigat. Este numai un meci, urmează şi altele dificile şi importante. La Itxako, de exemplu, în etapa viitoare, poate să ne fie mai greu decât azi pentru că ibericele practică un handbal în mare viteză. Vom merge să ne batem pentru victorie. Oltchim este o echipă care se bate în orice meci pentru victorie", a spus Luca.

Steluţa Luca a precizat că sistemul cu patru antrenamente pe săptămână, propus de antrenoarea Anja Andersen, va prinde şi la Oltchim: "Anja ştie ce face. Eu am jucat în prima ligă din Danemarca şi acolo aveam trei sau patru antrenamente pe săptămână şi în ziua meciului aveam o poftă de joc senzaţională. Cu multe antrenamente intervine plictiseala, poate şi oboseala. Vă spun sincer, în trei zile petrecute cu Anja Anderson ca antrenoare am învăţat foarte multe. A reuşit să ne mobilizeze la maximum prin ceea ce ne-a spus. Nu vă putem dezvălui discuţiile, rămâne secretul nostru. Oricum, suntem privilegiate să putem lucra cu ea".

Extrema Oltchimului, Ramona Farcău, a declarat că este gata să se acomodeze cu orice sistem de joc impus de Anja Andersen. "Are dreptate Anja, acesta este handbalul viitorului. Aţi văzut că Alice (n.r. - Valentina Elisei) a ajuns să joace pivot, tot aşa şi Vali (n.r. - Valeria Beşe). Poate o să ajung să joc şi eu inter, nu este nicio problemă, unde va fi nevoie acolo voi juca. Avem un moral excelent, sper să o ţinem tot aşa. Am debutat cu dreptul ceea ce contează foarte mult. Azi am obţinut o victorie mare pe care eu cred că o meritam", a spus Farcău.

Sportiva a precizat că s-a refăcut după intervenţia chirurgicală pe care a suferit-o înainte de europenele din Norvegia şi Danemarca: "Mă simt din ce în ce mai bine, dar mai am nevoie de antrenamente, mai am nevoie de meciuri. Sper ca în scurt timp să pot evolua la adevărata capacitate".

Ramona Farcău a dezminţit zvonurile conform cărora ar urma să-şi anunţe retragerea de la echipa naţională: "Nu ştiu de unde au apărut aceste zvonuri. Eu nu m-am decis încă dacă voi continua sau nu. Nu am declarat nimic oficial, în momentul în care voi lua o decizie vă voi anunţa".

Echipa de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 21-20 (13-12), formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, într-un meci contând pentru grupa principală I a Ligii Campionilor.

Oltchim va întâlni în etapa a doua a fazei grupelor formaţia Itxako, în deplasare, în data de 12 februarie.

×