x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Superbowl 2011: Pittsburgh Steelers vs Green Bay Packers!

Superbowl 2011: Pittsburgh Steelers vs Green Bay Packers!

24 Ian 2011   •   11:01
Superbowl 2011: Pittsburgh Steelers vs Green Bay Packers!

Cea de-a 45-a ediţie a Superbowl, finala Ligii Profesioniste de Fotbal American (NFL) se va disputa anul acesta între echipele Pittsburgh Steelers şi Green Bay Packers. Cel mai mare eveniment sportiv de peste Ocean va avea loc pe 6 februarie, la Dallas, unde se aşteaptă un public de peste 80.000 de spectatori.

Pittsburgh s-a calificat după ce a învins, duminică seară, cu scorul de 24-19, pe New York Jets, în finala Conferinţei Americane, în timp ce Green Bay a obţinut calificarea impunându-se cu scorul de 21-14 în faţa formaţiei Chicago Bears, în finala Conferinţei Naţionale.

Cele două finaliste sunt două dintre cele mai vechi echipe din istoria fotbalului american, ele fiind înfiinţate în 1919 - Green Bay şi în 1933 - Pittsburgh.

Steelers va juca pentru a opta oară în Superbowl şi pentru a treia oară în ultimii şase ani. Echipa din Pittsburgh a câştigat finala NFL de şase ori, ultima dată în 2009.

De partea cealaltă, Packers va juca în Superbowl pentru a cincea oară în istorie, până în prezent înregistrând trei succese. Primele două trofee obţinute de echipa din Wisconsin datează de la primele două Superbowl-uri din istorie (1967 şi 1968).

×