x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Surpriza cehă: Petra Kvitova a triumfat la Wimbledon la prima sa finală de Grand Slam!

Surpriza cehă: Petra Kvitova a triumfat la Wimbledon la prima sa finală de Grand Slam!

02 Iul 2011   •   16:16
Surpriza cehă: Petra Kvitova a triumfat la Wimbledon la prima sa finală de Grand Slam!

Jucatoarea ceha Petra Kvitova, numarul 8 WTA si cap de serie numarul 8, a castigat, sambata, la 21 de ani, prima finala de Grand Slam din cariera, la Wimbledon, dupa ce a invins-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe rusoaica Maria Sarapova, locul 6 WTA si a cincea favorita a competitiei.

Kvitova, care anul trecut a atins semifinalele la All England Club, devine, astfel, prima jucatoare din Cehia care triumfa la Wimbledon dupa Jana Novotna, care a castigat titlul in 1998.

Progresul Petrei a fost confirmat in acest sezon de cele trei titluri cucerite in circuitul WTA: la Brisbane, Paris-Coubertin si Madrid.

Pentru Sarapova, aceasta a fost a doua finala la Wimbledon, dupa cea castigata in 2004. In palmaresul rusoaicei de 24 de ani mai figureaza doua trofee de Mare Slem, US Open in 2006 si Australian Open in 2008, precum si o finala pierduta la aceasta ultima competitie, in 2007.

Kvitova si Sarapova s-au mai intalnit o singura data pana la finala de sambata, in semifinalele turneului de la Memphis, editia 2010, cand sportiva rusa a castigat cu 6-4, 6-3.

×