x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ungariei cu scorul de 2-1

Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ungariei cu scorul de 2-1

05 Feb 2014   •   23:56
Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ungariei cu scorul de 2-1
Sursa foto: Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ungariei cu scorul de 2-1

Echipa feminină de tenis a României a învins formația Ungariei cu scorul de 2-1, miercuri, la Budapesta, în Grupa 1 a Zonei Europa-Africa a competiției Fed Cup, după ce perechea Monica Niculescu/Irina Camelia Begu (foto) a trecut cu 6-7 (5), 6-2, 6-0 de cuplul Timea Babos/Reka-Luca Jani.

Partida de dublu a avut un prim set echilibrat, pe care Babos și Jani și l-au adjudecat în tiebreak, dar unguroaicele au început să cedeze pas cu pas, resimțind și oboseala din partidele de simplu, iar Monica și Irina au câștigat setul al doilea cu 6-2, egalând situația, iar în decisiv s-au impus cu 6-0, aducând victoria României.

Inițial, se anunțase că perechea Monica Niculescu (54 WTA)/Irina Camelia Begu (147 WTA) va înfrunta cuplul Agnes Bukta/Szabina Szlavikovics.

În prima partidă de simplu, Sorana Cîrstea (26 WTA) trecuse clar de Reka-Luca Jani (253 WTA) cu 6-1, 6-0, dar apoi Simona Halep (N. 10) a fost învinsă neașteptat de Timea Babos (83 WTA), cu 1-6, 7-5, 6-3. Babos și-a luat astfel revanșa în fața Simonei, care o învinsese pe unguroaică anul trecut, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Budapesta, cu 7-5, 6-1, câștigând apoi competiția.

În alt meci din Grupa B, Marea Britanie a învins Letonia (2-0): Heather Watson — Jelena Ostapenko 7-5, 6-1, Johanna Konta — Diana Marcinkevica 6-3, 4-6, 7-5.

România va înfrunta Marea Britanie, vineri, de la ora 17,00, iar sâmbătă va juca împotriva Letoniei (17,00). Dacă va câștiga această grupă, România va întâlni într-un play-off câștigătoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia și Israel. Ucraina a învins Israelul cu 3-0, iar Austria a dispus cu 3-0 de Slovenia.

×
Subiecte în articol: tenis dublu romania invinge Ungaria