x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tenis: Federer a renunțat la turneul de la Cincinnati, Nadal va fi noul lider mondial

Tenis: Federer a renunțat la turneul de la Cincinnati, Nadal va fi noul lider mondial

14 Aug 2017   •   20:18
Tenis: Federer a renunțat la turneul de la Cincinnati,  Nadal va fi  noul lider mondial

Tenismanul elveţian Roger Federer, învins duminică în finala turneului Masters 1000 de la Montreal, a renunţat la turneul Masters 1000 de la Cincinnati, au anunţat luni organizatorii, în aceste condiţii spaniolul Rafael Nadal devenind de săptămâna viitoare noul lider mondial, scrie AFP.

"Întotdeauna mi-a plăcut să joc aici. Cincinnati are cei mai buni suporteri din lume şi sunt mâhnit să-i ratez", a explicat Federer, accidentat la spate. Nadal nu a mai fost N.1 ATP din iulie 2014.

Învins la Montreal de tânărul german Alexander Zverev (6-3, 6-4), Federer ar fi putut ajunge din nou lider mondial, cum nu i s-a mai întâmplat de la sfârşitul lui octombrie 2012, dacă ar fi reuşit un parcurs la fel de bun ca Nadal la Cincinnati.

Deţinătorul recordului de 19 victorii în turnee de Mare Şlem, dintre care Openul Australiei şi Wimbledon, Federer, care a fost timp de 303 săptămâni în fruntea ierarhiei ATP, a renunţat deja în 2017 la sezonul pe zgură, pentru a se menaja.

Anul trecut, el a pus capăt sezonului său imediat după Wimbledon, el renunţând astfel la turneul olimpic de la Rio, din cauza durerilor la un genunchi, la care a fost operat la începutul lui 2016.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: federer nadal