x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Teodorescu e viu, mişcă!

Teodorescu e viu, mişcă!

27 Noi 2008   •   00:00
Teodorescu e viu, mişcă!

Fără un campionat naţional de snowboard, România a reuşit totuşi să ducă un sportiv în lumea bună. Adrian Teodorescu, 35 de ani, legitimat la CSO Sinaia, a luat startul în prima etapă de Cupă Mondială.



Din păcate, el s-a clasat pe ultimul loc în proba de Slalom Paralel, desfăşurată în Olanda, la Landgraaf, şi nu s-a ales cu nici un punct de pe urma participării sale la un eveniment la care au participat cei mai buni rideri din lume.

"Trebuie să privim partea plină a paharului şi să recunoaştem că Adrian Teodorescu a realizat o performanţă prin simpla sa participare în Cupa Mondială. El a muncit foarte mult pentru a se califica în etapa care a avut loc în Olanda", a declarat Toma Morţilă, antrenorul sportivului din Sinaia. Teodorescu are explicaţia rezultatului slab din Cupa Mondială.

"Am făcut o greşeală care m-a costat patru secunde. Orice greşeală e fatală. Traseul avea 26 de porţi şi se parcurgea cam în 23 de secunde. Trebuie să-ţi negociezi fiecare viraj într-o viteză foarte mare. După greşeală, aş fi putut să ies din traseu, dar nu am vrut. Am preferat să merg până la capăt, să trec linia de sosire."

ABONAMENT LA AMBULANŢĂ. Ca oricare practicant de snowboard care se respectă, Adrian Teodorescu a trecut de foarte multe ori pe la ortopedie. La Sinaia, spitalul este vizavi de staţia telecabinei. Aşa că la întoarcerea de pe munte ai două variante. Ori la bal, în restaurantul Snow, ori la spital.

"Când făceam schi, prin 1992 sau 1993 mi-am pierdut cunoştinţa şi mi-am revenit după cinci săptămâni", spune Teodorescu. Un fleac, şi-a revenit! A trecut la snowboard în 1994, dar nu a reuşit să scape de accidentări. "M-am agăţat cu placa de o cracă şi am zburat vreo 5-6 metri. Am aterizat în cap. M-am ales cu o vertebră lombară spartă. În 2004 în Bulgaria mi s-a desfăcut legătura şi am căzut. Mi-a ieşit braţul din umăr. A doua zi m-am dat din nou şi după două viraje mi-a ieşit şi celălalt braţ din umăr", îşi aminteşte sportivul despre cele mai importante accidentări pe care le-a suferit.

×
Subiecte în articol: competitori