x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Top 5 KO

Top 5 KO

de Adriana Vaduva    |    06 Ian 2011   •   17:48
Top 5 KO
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

145270-36-38tv-3.jpgKnock-out-urile sunt, fără îndoială, atracţia în sportul nobil. O singură lovitură bine ţintită poate decide soarta unui meci, iar în unele cazuri poate transforma ilustru necunoscut în campion mondial. Urmează un top 5 al celor mai spectaculoase KO-uri din istoria boxului, alcătuit de site-ul askmen.com.

 

Podium
Locul întâi este ocupat de Muhammad Ali. La 30 octombrie 1974, Ali îl întâlnea pe George Foreman pe Stade du 20 Mai, din Kinsha­sa (Congo). Foreman a fost făcut KO în repriza a opta. Era pentru prima oară când Foreman a fost învins şi a piderdut astfel titlul mondial al greilor. Iar pentru Ali, această victorie a însemnat începutul supremaţiei în ring, supremaţie care a ţinut până în 1978.

Locul secund este ocupat de Joe Louis. La 22 iunie 1938, pe Yankee Stadium din New York (SUA), Louis îl întâlnea pentru a doua oară pe Max Schmeling. După ce a pierdut în prima întâlnire în faţa lui  Schmeling, Louis şi-a luat revanşa făcându-l knock-out încă din prima rundă, după ce l-a trântit de trei ori la pământ.

„Medalia de bronz” îi revine lui George Foreman. În prima întâlnire cu Joe Frazier, de la 22 ianuarie 1973, Foreman l-a trimis de trei ori la podea pe Fraizer în prima rundă şi de două ori în repriza secundă. Spre finalul rundei, după o serie de upercuturi de dreapta şi de stânga, Frazier a căzut pentru cea de-a şasea oară. De data aceasta lupta s-a încheiat.

 

Lovitura-fantomă
 Muhammad Ali se întoarce în clasament, de data aceasta cu cea de-a doua luptă împotriva lui Sonny Liston, susţinută la 25 mai 1965. Liston nu i-a rezistat nici o repriză lui Ali, lovitura care l-a pus la podea purtând numele de „pumnul-fantomă”. Motivul: mulţi dintre cei prezenţi în jurul ringului nici n-au observat lovitura.

Locul 5 este ocupat de Sugar Ray Robinson, care l-a făcut KO pe Gene Fullmer la 1 mai 1957. Era pentru a doua oară în acel an când cei doi se întâlneau, iar Robinson şi-a luat revanşa cu un knock-out în runda a cincea.

×
Subiecte în articol: sporturi