x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turismul poate salva toată Valea Jiului

Turismul poate salva toată Valea Jiului

de Sorin Anghel    |    29 Mar 2009   •   00:00
Turismul poate salva toată Valea Jiului

Uricani, Lupeni, Vulcan şi Petroşani pot trece de la statutul de oraşe miniere la cel de localităţi în care se trăieşte numai din turism.



Concurenţa naşte performanţe. Aşa cum între staţiunile de pe Valea Prahovei există o rivalitate acerbă, care poate fi foarte uşor observată la concursurile cu tradiţie, acest lucru s-a perpetuat şi în celelalte zone ale ţării.

TRADIŢIA. Masivul Parâng este unul dintre cele mai adorate locuri de iubitorii sporturilor de iarnă. De la începătorii care se suie pentru prima oară pe scânduri la amatorii de snowboard şi până la practicanţii de schi de tură, care se simt ca acasă între vârfurile Cârja şi Parâng, toţi vorbesc la superlativ despre una dintre cele mai vechi staţiuni de la noi din ţară. Autorităţile locale au făcut ce au făcut, nimeni nu ştie exact ce, s-or fi dat de trei ori peste cap cum a făcut şi Greuceanu, şi până la urmă au obţinut finanţare de la bugetul de stat pentru construcţia de instalaţii de transport pe cablu şi amenajarea de pârtii. Totul în speranţa că locuitorii din Valea Jiului vor ajunge să trăiască din turism.

AUSTRIA BANATULUI. De câţiva ani, Straja este cea mai căutată staţiune de către schiorii din vestul ţării. Pârtiile se prezintă în condiţii foarte bune la fiecare sfârşit de săptămână, pentru anii ce vor urma fiind în plan construcţia unui telescaun care să dubleze traficul de pe pârtia Mutu.

×