x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turneu European de tenis pentru Junioare, la Curtea de Arges

Turneu European de tenis pentru Junioare, la Curtea de Arges

22 Iul 2011   •   12:05
Turneu European de tenis pentru Junioare, la Curtea de Arges

La turneul European Summer Cup Girls 16 de tenis, care va avea loc in perioada 27-29 iulie 2011, la Curtea de Arges, s-au inscris echipe din 7 tari, Belarus, Germania, Grecia, Romania, Serbia, Republica Slovaca si Suedia.

Turneul face parte din Runda de calificare a turneului European Helvetie Cup 2011 feminin pana la 16 ani si este patronat de Federatia Internationala de Tenis (ITF), Tennis Europe, BNP Paribas si Federatia Romana de Tenis.

Federatia Internationala de Tenis este forumul care reglemeteaza tenisul la nivel mondial si are sase Asociatii Regionale - Tennis Europe fiind responsabila de Europa si avand ca principal obiectiv dezvoltarea si coordonarea jocului de tenis pe continent.

In urma unui acord incheiat intre ITF si Tennis Europe, primii 2 castigatori ai turneelor de calificare EUROPEAN SUMMER CUP 16 & UNDER vor merge in finalele din Elvetia (Helvetie Cup) pentru Junior Fed Cup. Cel mai mare turneu de tenis international pentru femei, Fed Cup a fost creat de ITF, in 1963 la aniversarea celor 50 de ani de existenta.

×