x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Andy Schleck a câştigat două secunde!

Turul Franţei: Andy Schleck a câştigat două secunde!

de Sorin Anghel    |    16 Iul 2011   •   09:19

Vara, in Pirinei, miroase a vaca. La Plateau de Beille, mai sus de Tarascon, privelistea este grozava. Nu este nici pe departe un loc cu o altitudine impresionanta. Doar 1.800 de metri. Aici este insa locul in care s-au dat mereu batalii importante din Turul Frantei.

O etapa cu finalul la Plateau de Beille nu putea insemna decat spectacol pe ultima catarare a traseului. Favoritii s-au duelat printre nebunii care au urcat pe munte pentru regalul oferit de Marea Bucla. Atacurile au venit unul dupa altul, cele mai multe fiind initiate de fratii Schleck. Au existat si echipe formate pe loc. Contador a lucrat impreuna Samuel Sanchez, in vreme ce Thomas Voeckler s-a aliat "leoparzilor'. Italienii Cunego si Basso s-au ajutat unul pe celalalt, in vreme ce Cadel Evans a fost singur impotriva tuturor. Australianul a avut insa un stil ceva mai defensiv, lasandu-i pe ceilalti rutieri sa preia initiativa.

Victoria i-a revenit belgianului Jelle Vanendert, de la Omega Pharma Lotto, in vreme ce Samuel Sanchez, plecat din grupul favoritilor, a sosit al doilea. Andy Schleck s-a desprins de ceilalti "grei' doar pe ultima suta de metri si a mai castigat doua secunde in clasamentul general. In mod absolut meritat, tricoul galben a ramas pentru a cincea oara la Thomas Voeckler. Francezul s-a comportat foarte bine de cand este liderul clasamentului general, dovedind ca nu a ajuns intamplator acolo.

Maine are loc etapa a 15-a, de la Limoux pana la Montpellier, pe o distanta de 193 de kilometri. Este o etapa destinata sprinterilor, in care favoritii clasamentului general iti vor trage sufletul dupa trei zile petrecut pe munte. Temperatura la ora startului de va fi 20°C, in vreme ce la sosire sunt prognozate 26°C. Luni este zi de pauza in Marea Bucla.

CLASAMENT GENERAL

Thomas Voeckler

Frank Schleck 1’49'

Cadel Evans 2’06'

Andy Schleck 2’15'

Ivan Basso 3’16'

Samuel Sanchez 3’44'

Alberto Contador 4’00'

Damiano Cunego 4’01'

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011