x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Kolobnev susţine că nu s-a dopat

Turul Franţei: Kolobnev susţine că nu s-a dopat

de Sorin Anghel    |    11 Iul 2011   •   21:00
Turul Franţei: Kolobnev susţine că nu s-a dopat

Rusul Alexandre Kolobnev nu-si poate da seama cum a fost posibil ca medicii sa gaseasca urme de hidroclorotiazida in urina sa. Rutierul a fost retras din Turul Frantei de catre echipa sa. El sustine insa ca nu a fost concediat. Deocamdata rezultatul probei B nu a fost anuntat. "Am fost anuntat ca laboratorul anti-doping a gasit hidroclorotiazida in urina mea, dar nu stiu de unde provine aceasta substanta. Deocamdata nu am ce sa comentez. Am fost retras din Turul Frantei. Politia franceza a facut o perchezitie in camera mea de la hotel sI nu a gasit nimic suspect', spune campionul national al Rusiei pe site-ul sau personal.

Kolobnev este de doua ori vicecampion mondial, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing a obtinut medalia de bronz. Rutierul sustine ca el a fost cel care a decis sa nu mai continue in Marea Bucla. "Cum am primit vestea, i-am anuntat pe cei de la echipa ca vreau sa ma retrag din Turul Frantei. A fost decizia mea. Nu am fost concediat de catre Katusha', a adaugat rusul.

In cazul in care proba B va demonstra ca el s-a dopat, Kolobnev va trebui sa plateasca celor de la Katusha despagubiri de 500.000 de lire sterline.

Managerul lui Europcar, Jean-Rene Bernaudeau, l-a atacat pe rus. "Este o problema medicala. El nu a studiat medicamentele pe care le-a folosit, ceea ce este impardonabil. Diureticele sunt agenti care pot masca dopajul', afirma francezul.

×
Subiecte în articol: turul frantei 2011