x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Franţei: Speriaţi de vânt la prezentarea oficială a echipelor!

Turul Franţei: Speriaţi de vânt la prezentarea oficială a echipelor!

de Sorin Anghel    |    01 Iul 2011   •   09:02
Turul Franţei: Speriaţi de vânt la prezentarea oficială a echipelor!

* Les Herbiers

In 2011 se sarbatoresc o suta de ani de la prima cursa de ciclism in Alpi, ocazie cu care Turul Frantei va ajunge la Col Galibier – 2.645 metri altitudine.

Practic, acolo vom avea parte de cel mai “inalt' finish din istoria Marii Bucle. Specialistii sunt de parere ca hotaratoare pentru castigarea tricoului galben vor fi catararile din ultima saptamana. Etapa inaugurala, care va avea loc maine, nu este una tocmai usoara, chiar daca este programata intr-o zona de campie.

Rutierii nu se tem doar de caldura, ci si de vantul care bate dinspre Ocean. Din acest motiv, este de asteptat sa nu avem parte de evadari spectaculoase in prima jumatate a traseului. Prima etapa pleaca de la Passage de Gois, are o lungime de 191,5 kilometri si se opreste in Les Herbiers.

Cursa nu va fi tocmai usoara pentru vitezisti. Inainte de a intra in orasul care gazduieste finish-ul, traseul trece prin opt sensuri giratorii. Muntele Ciocarliei, asa cum se numeste locul unde se va incheia prima etapa din Turul Frantei, are o panta cu 5% grad de inclinare. Va triumfa cel mai puternic sprinteur, nu cel mai rapid.

×
Subiecte în articol: ciclism turul frantei sporturi