x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: Katusha face legea în Vuelta

Turul Spaniei: Katusha face legea în Vuelta

de Sorin Anghel    |    25 Aug 2011   •   10:24
Turul Spaniei: Katusha face legea în Vuelta

Suprematia echipei Katusha continua in Vuelta. Dupa ce in etapa a 4-a s-a impus Daniel Moreno, ieri, in etapa a 5-a, de la Sierra Nevada la Valdepenas de Jaen, a castigat Joaquin Rodriquez. Ibericul este omul numarul unu al rusilor in Turul Spaniei, obiectivul acestuia fiind victoria finala. Rutierul de la Katusha a fost urmat pe podium de catre Wouter Poels, de la Vacansoleis, si Daniel Moreno.

Rezultatele "rusilor' reprezinta rolul unei munci de echipa, acolo unde Vladimir Karpets si-a facut datoria ca la carte. Acesta a tras tare pe ultimii kilometri, reusind sa-l anihileze pe David Moncoutie, de la Cofidis, care a evadat pe finalul traseului. "A fost o etapa foarte grea, dar am stiut ca pot castiga. Echipa a facut o munca excelenta. Sunt in cea mai buna forma. In perioada Turul Frantei eu m-am antrenat foarte mult in Andorra. Anul acesta ne-am propus sa castigam tricoul rosu', a declarat Rodriguez.

Sylvian Chavanel si-a pastrat pozitia de lider al clasamentului general. Francezul are un avantaj de doar noua secunde in fata lui Daniel Moreno, in vreme cu Joaquim Rodriquez are o intarziere de 23 de secunde.

Astazi, in etapa a 6-a, se va pedala intre Ubeda si Cordoba, pe o distanta de 196,8 kilometri. Pe traseu sunt doua sprinturi intermediare si o catarare de gradul al doilea. Ubeda este unul dintre cele mai frumoase locuri din Spania datorita palatelor, turnurilor, pietelor, bisericilor si manastirilor din oras. Arhitectura renascentista isi face simtita prezenta la tot pasul, fapt ce contribuie enorm la bogatia monumentala.

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011