x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: Kazacioc în Vuelta

Turul Spaniei: Kazacioc în Vuelta

de Sorin Anghel    |    23 Aug 2011   •   16:00
Turul Spaniei: Kazacioc în Vuelta

Daniel Moreno a ajuns primul la Sierra Nevada, declansand sarbatoarea in tabara echipei sale, Katusha. Chavanel este acum liderul clasamentului general.

Cea mai frumoasa etapa din prima saptamana a Turului Spaniei a avut loc astazi intre Baza si Sierra Nevada. Cursa a fost una in care britanicul Mark Cavendish a abandonat atunci cand mai erau 40 de kilometri pana la linia de sosire.

Katusha a trecut peste "nationalismele' din Turul Frantei si a adus in Vuelta rutieri de valoare. "Strainii' si-au facut datoria intr-o etapa de munte pusa foarte devreme. Daniel Moreno a trecut linia de sosire la capatul unei curse in care au lipsit atacurile decisive pe catarari. "M-am simtit foarte bine. Rodriguez mi-a zis sa atac si am profitat de toate momentele favorabile. Totul a fost asa cum am planuit. A fost un final reusit. De acum inainte, sarcina mea este sa-l ajut pe Rodriguez. Ma voi pune in slujba lui. Sper sa fie din ce in ce mai puternic. Astazi am avut ocazia sa ies in fata si am profitat', a declarat invingatorul de la Sierra Nevada. Tricoul rosu, destinat liderului clasamentului general, a fost preluat de catre Sylvain Chavanel. Francezul nu este unul dintre favoritii intrecerii, dar obisnuieste cam in fiecare mare tur sa se remarce.

Sierra Nevada este o statiune de schi foarte cautata de catre turistii din Marea Britanie. Vara, acolo merg foarte multi ciclisti innebuniti de catararile din zona. Sporturile de iarna au luat amploare in ultimii zece, de cand autoritatile locale au inceput sa investeasca in instalatii de transport pe cablu. Punctul forte la Sierra Nevada il reprezinta insa serviciile de calitate.

Maine, in etapa a 5-a, se va pedala pe o distanta de 187 de kilometri, de la Sierra Nevada pana la Valdepenas de Jaen.

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011