x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Turul Spaniei: "Leoparzii” au păstrat tricoul roşu!

Turul Spaniei: "Leoparzii” au păstrat tricoul roşu!

de Sorin Anghel    |    21 Aug 2011   •   16:02

Vuelta a plecat la drum. Competitia de anul acesta nu are la start numele la fel de grele precum cele din Il Giro sau Tour de France, dar intrecerea merita urmarita. In etapa de astazi s-a pedalat pe o distanta de 174 de kilometri, intre La Nucia sI Playas de Orihuela. Startul a fost unul in plat, special facut pentru specialistii sprinturilor. Playas de Orihuela este un loc in care Soarele straluceste cam 300 de zile pe an. In apropiere se produce un vin de foarte buna calitate. Acesta este consumat in statiunile de pe tarmul Mediteranei. Cursa de astazi a fost influentata de vant, numai ca rutierii au fost multumiti de acest lucru deoarece temperatura a fost una foarte ridicata.

Debutul de anul acesta din Vuelta este unul care apartine celor de la Leopard Trek, o echipa care a venit in Spania fara fratii Schleck. Luxemburghezilor le merge bine, din moment ce au reusit sa pastreze tricoul rosu. Danezul Jakob Fulgsang i-a lasat locul in fruntea clasamentului general coechipierului sau, italianul Daniele Bennati. Cursa a fost castigata de catre australianul Christopher Sutton. Rutierul de la Sky s-a impus in urma sprintului din finalul traseului.

Maine este programata etapa a 3-a, intre Petrer sI Tonana, pe o distanta de 163 de kilometri. Petrer este un oras cu 35.000 de locuitori, cautat in special de amatorii de speologie.

×
Subiecte în articol: turul spaniei 2011